- Min første reaksjon var en veldig stor lettelse over at noen er pågrepet, sier Magne Finsæther som er innehaver av Pluto-kiosken.

- Er du overraska over at det er samme mann som sannsynligvis har gjort begge deler?

- Både ja og nei. Men vi fikk en følelse av det når det ble klart at tidspunktet for joggeturen var tidligere enn det man trodde først, sier han.

Les mer: Mann sikta for Aksla-drapet

Løp mot Aksla

Ransforsøket skjedde rundt klokka 17.45 onsdag, mens Anja Weløy Aarseth ankom Aksla litt etter klokka 18. Nå er en mann i 20-årene sikta for både ransforsøket av Pluto-kiosken og Aksla-drapet.

Umiddelbart etter ransforsøket gikk eller løp gjerningsmannen fra Pluto-kiosken og nordover, gjennom kirkegården, og nærmet seg altså friområdet i Aksla.

- I tillegg hørte vi om observasjoner av en mann som kunne likne ransmannen, det har ligget i tankene våre, sier han.

Les mer: - Han sa «give me the money» og trua med noe som ligna en pistolLes mer: Etterlyser mann etter ransforsøk

Ikke på jobb

Etter ransforsøket etterlyste politiet en mann iført boblejakke/dunjakke med hette, sort joggebukse, sorte sko, sort caps og mørke solbriller. Smp.no snakket søndag med en turgåer i den såkalte "Tjukkasgjengen" i Ålesund som hadde tipsa politiet om en mann med tilsvarende bekledning.

Finsæther var selv ikke på jobb under ransforsøket onsdag i forrige uke. De to unge kvinnene som var på jobb fortalte at ransmannen sa «give me the money, give me the money» og trua med noe som ligna en pistol.

Kunne være norsk

Mannen var lys i huden, men snakket engelsk med en gebrokken uttale.

- De på jobb skjønte ikke om han var norsk eller ei, men i politiavhør har jeg fått følelsen av at dette kunne være en nordmann, sier han.

Nå skal han møte sine ansatte og la dem snakke ut om sine tanker og følelser.

OVERSIKT: Alt om Aksla-saken