POLITIHUSET (smp.no): Den siktede ålesundsmannen erkjente tidlig i avhørene at han hadde drept Anja Weløy Aarseth (21). Han har så langt i avhørene ikke oppgitt noe motiv for drapet, sier politiadvokat Yngve Skovly til smp.no torsdag morgen.

– Den siktede har sittet i avhør seint i går kveld og i natt, og skal i mange nye avhør utover dagen, opplyser Skovly.

Les også: Forsvareren: – Han erkjenner drapet

Framstilles for retten fredag

Skovly vil ikke gå i detalj om hva 23-åringen har sagt i avhørene.

Mannen er siktet for forsøk på grovt ran og forsettlig drap.

– Han blir framstilt for varetektsfengsling i morgen, fredag, opplyser Skovly.

Det blir fengslingsmøte i drapssaken i Ålesund fredag morgen, opplyser Sunnmøre tingrett. Aktor vil trolig begjære lukkede dører, ifølge tingretten. Ifølge NTB blir fengslingsmøtet holdt klokka 09.30 fredag.

– Igår ettermiddag, like før vi fikk melding fra Rettsmedisinsk institutt, fikk viet tips om at vi burde se nærmere på han som vi seinere pågrep. Dette var ettav flere slike tips på navngitte personer, og vi hadde kommet til å ta kontaktmed ham etter hvert, sier Skovly til smp.no.

– Saken er oppklart

Det var tekniske resultat som førte til pågripelsen. Og politiadvokaten er svært lettet over at saken ser ut til å ha funnet sin løsning. Han legger vekt på at politiet kom tidlig i gang med å leite og kom raskt i gang med etterforskingen, som en suksessfaktor for at de pågrep en gjerningsmann så raskt.

– Vi anser saken som oppklart, sier Yngve Skovly.

Politiet bekrefter at de har gjort beslag i forbindelse med pågripelsen, og at den siktede har bosted i Ålesund.

Var rusa under drapet

– Anser dere at han var alene?

– Vi har ikke holdepunkt for å si noe annet.

Den siktede har oppgitt at han var rusa da drapet skjedde, men Skovly vil ikke si om den pågrepne var rusa da han ble pågrepet torsdag.

– Siktede har så langt ikke oppgitt noe motiv, men han sier at han var sterkt ruset da det skjedde, sier mannens advokat Reidar Andersen til NTB.

Vil snakke med prest

Ifølge forsvareren har den siktede bedt om å få snakke med en prest.

 Min klient har erkjent overfor politiet og meg å ha forvoldt denne kvinnens død. Han har videre også uttalt at han vil samtykke til eventuell varetektsfengsling, sier Andersen.

Politiadvokat Yngve Skovly er takknemlig for å ha frontet en sak som har gått så på skinner, uttaler han torsdag morgen.