I en dom fra Romsdal tingrett i oktober i fjor heter det at han holdt en kniv over hodet samtidig som han gikk mot ei kvinne. Kvinna ble redd, og løp fra stedet. Denne episoden skjedde i ei bygd i Romsdal i juni 2011.

Direkte web-tv: Følg pressekonferansen kl 13 her

Samme kveld skal han ha stått over sin tidligere kjæreste, som lå på bakken. Også her hadde han en kniv i hånda. Han skal også ha sagt at han hadde både kniv og pistol, og at han skulle ta livet av henne.

Se oversikt over hele drapssaken i tidslinja over artikkelen!

Gav voldsom motstand

Da eks-kjæresten møtte i retten, avviste hun at denne episoden skal ha funnet sted. Det ble hun også trodd på at rettens flertall – og mannen ble frifunnet for denne episoden.

Kort tid etter kom en politimann og en lensmann til stedet. 23-åringen virket først livløs, men da de skulle pågripe ham, satte han seg kraftig til motverge.

- Jeg har i mine 30 år i etaten aldri opplevd slik motstand ved en pågripelse, sa lensmannen i retten.

Etter at de hadde fått på ham håndjern, sa 23-åringen at han skulle drepe lensmannen og ta familien hans. Også en annen mann ble truet på livet.

Les også: Innrømte tidlig i avhørene

Dømt for ulovlig hagle

Videre ble 23-åringen dømt for å ha oppbevart ei hagle hjemme hos seg, et våpen han ikke hadde tillatelse til å eie. Mannen hadde nå bosatt seg i Ålesund, og her havnet han i april i fjor i slagsmål utenfor et utested.

Da politiet kom for å pågripe mannen, truet han med å drepe en av politimennene.

Til slutt ble mannen dømt for å ha brukt hasj i Ålesund i april og juni i fjor.Dommen ble avsagt 4. oktober i fjor, og straffa ble satt til fengsel i 90 dager. Samtidig ble haglgeværet inndratt.

Slo eks-kjæreste

Den 23. januar i år var 23-åringen igjen innkalt til rettsmøte, denne gang i Sunnmøre tingrett. Men denne gangen lot han være å møte opp, noe som ikke stoppet retten fra å gjennomføre rettssaka.

Her fikk retten høre om en episode i Ålesund i september i fjor, på en fest hos 23-åringens  eks-kjæreste.

Her ble 23-åringen svært sint for en uskyldig hendelse, og reagerte med et voldsomt raseri. Han slo eks-kjæresten både i ansiktet og i magen.

Truet med å drepe politibetjenter

Politiet ble tilkalt, og 23-åringen motsatte seg kraftig å bli pågrepet. Han truet begge politibetjentene med vold og drap.

I avhør skal 23-åringen ha forklart at han har røykt hasj siden han var 14 år. Men han ble ikke  dømt for hasjbruk denne gangen.

Straffa i januar i år ble fengsel i 21 dager.

Få oversikt: Alt om Aksla-drapet

Den siktede 23-åringen er tidligere dømt for trusler og vold mot kvinner.