– Vi ønsker å vise medfølelse med Anjas familie, og å finne tilbake til den tryggheten som vi tidligere følte på Aksla, sier initiativtaker Inger Slyngstad.

Torsdag kveld før avgang fra Aksla stadion var det i alle fall et par hundre mennesker som var kommet, forteller Slyngstad.

Se bilder fra fakkeltoget her

– Vi var tidlig i kontakt med familien etter henne, og spurte hva de synest om et slikt initiativ, og det satte de pris på, forteller Slyngstad til Sunnmørsposten.

Sammen med Evelyn Sørnes har de via facebook-gruppa Akslas venner invitert til fakkeltoget.

Fakkeltoget starter fra to steder og møtes ved Fjellstua før de går samla videre.

Sorg

– Vi har ikke planlagt å si noe. Men vi legger ned en liten krans der ho ble funnet.

– Dere venter vel at det kommer en del folk.

– Vi tror det. Det har vært en svært stor respons fra byen og også fra redningspersonell som ønsker å komme sammen, forteller Slyngstad.

– Derfor blir det naturlig nok ikke alle som får se når vi legger ned kransen, sier hun.

– Hva tror du vekkes til live i en slik situasjon?

– Jeg vil tro mange går rundt og bærer på en sorg, selv om vi ikke kjente ho Anja. Jeg tror det gjør både vondt og godt å samles slik.

Deltar du på turen? Du kan sende bilder til Smp.no på mms til 95 400 400 eller epost 95400400@smp.no

Trygghet

– I tillegg er det noe rart når jeg går på der oppe. Jeg føler det går greit, men det er også noe rart, og jeg ser det på de som jeg treffer på stiene der oppe.

Startstedene er i Byparken klokka 20.30 og på Aksla stadion også klokka 20.30.

ARKIV. Inger Slyngstad, som her er i lilla t-skjorte, er den som har tatt initiativet til torsdagens fakkeltog. Bildet er fra en minnemarkering på Aksla for halvannen uke siden. Foto: Nils Harald Ånstad