En romsdaling i starten av 30-åra er dømt til fengsel i fireog et halvt år for å ha skutt samboerens stefar med hagle på kloss hold.

Også mannenssamboer - en kvinne i 20-årene fra Ålesund - er i Sunnmøre tingrett dømt tilfengsel i ett år og fire måneder.

De to domfelte må videre betale til sammen 306.173 kroner ioppreisning og erstatning til offeret.

Følgsmp.no på Facebook

Sterkt rusa

Skyteepisoden skjedde om morgenen søndag 5. mai i enleilighet i Skarbøvik i Ålesund. Det dømte samboerparet var sterkt rusa da detok seg inn i leiligheten til stefaren og banet seg vei inn på soverommet.

Påsoverommet oppstod det håndgemeng mellom stefaren og romsdalingen. Den domfeltesnudde seg mot samboeren og tok fra henne haglegeværet før han skjøt stefarenhennes rett over kneet.

Under rettssaken kom det fram at den dramatiske hendelsen haddebakgrunn i en lengre konflikt mellom kvinnen og hennes stefar og nye ektefelle.

Stefaren: – Mener de kom for å drepe ossDomfelte: – Skjøt i nødvergeLes også: Krever fengsel i over fire år

Livstruende uten rask behandling

Romsdalingen er dømt for grov legemsbeskadigelse med bruk avsærlig farlig redskap - en avsagd hagle.

Retten mener det bare var tilfeldighetersom gjorde at domfelte ikke ble drapsmann denne morgenen, og har ikke festetlit til forklaringen om at han handlet i nødverge. Retten påpeker at offeret ble påført skader som kunne være livstruende uten rask behandling.

Lesflere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Forsvareren fikk hellerikke medhold i at han hadde handlet i berettiget harme.

Imidlertid ser rettenformidlende på det faktum at han forsøkte å stanse blødningen, i tillegg til athan tidlig la kortene på bordet og tilsto. Romsdalingen er tidligere straffedømt og skyteepisodenskjedde i prøveperioden fra en tidligere dom.

«Slu og kalkulerende»

Samboeren er dømt for å ha brakt med seg haglevåpenet inn ien konfliktsone, og retten mener hun framstår som «slu og kalkulerende».

I dommenheter det at hun har spilt en betydelig rolle i dramaet, og straffen er firemåneder strengere enn påstanden fra aktor.