Over hele landet samlet flere tusen mennesker seg for å vise sin avsky mot pelsdyrnæringa lørdag. I Ålesund markerte demonstranter sin motstand ved å gå i fakkeltog i regi av dyrevernorganisasjonen NOAH.

I følge arrangøren samlet demonstrasjonstoget rundt 100 deltakere under parolen «Ikke flere tomme ord - vi krever tomme bur».

Følg smp.no på Facebook

«Don't steal my fur»

Blant parolene dukket det også opp et forslag til høstens store spørsmål i norsk offentlighet: Hva sier reven?

Som det framgår av bildet sier den altså «Don't steal my fur», til tross for at smp.no denne uka meldte at lokkeropet til reven tvert i mot er noe helt annet. Diskusjonen om temaet vil sikkert gå videre - og det vil definitivt dyrevernernes kamp mot bruk av pels.

Les også: Vet hva reven sier

Tror ikke på avvikling

Tuva Magritt Molvær holdt appell ved Dronning Sonjas plass før demonstrantene gikk en runde med faklene i sentrum. Dyrevernerne ønsker en avvikling av næringa - slik den avgåtte rødgrønne regjeringen tidligere har tatt til orde for.

Patricia Tørlen var blant dem som deltok i demonstrasjonen i Ålesund, og er mot måten pelsdyrnæringa driver på. Likevel tviler hun på at det vil skje en avvikling av næringa i nærmeste framtid.

– Nei, jeg tror ikke det. Ikke så lenge næringa fortsatt får statsstøtte som i dag, sier Tørlen til smp.no.

– Hva med ny regjering - tror du den kan bidra til ny kurs?

– Nei, dessverre.

Pelsdyrnæringen mottar årlig rundt 44 millioner kroner i statsstøtte.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Nedsatt utvalg

Forrige måned ble det nedsatt et utvalg som skal se på pelsdyrnæringen. Utvalgets jobb er å både utarbeide et alternativ med bærekraftig utvikling og et alternativ med styrt avvikling.

Daværende landsbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mente utvalget ville gi et godt grunnlag for objektiv gjennomgang av pelsdyrhold i Norge og internasjonalt.

Dyrevernalliansen var imidlertid sterkt kritisk til utvalget, og har oppfordret den nye regjeringen til å avvikle statsstøtten umiddelbart.

Rundt 100 personer møtte ifølge arrangøren opp for å delta i demonstrasjonen i regi av dyrevernorganisasjonen NOAH. Foto: Privat