De to psykiaterne som skal vurdere tilregneligheten til mannen som er siktet for å ha drept Anja Weløy Aarseth i Ålesund, har bedt om mer tid til arbeidet, melder Bergens Tidende.

Følg smp.no på Facebook

De to sakkyndige ble oppnevnt i september, og skulle etter planen kommet med sin vurdering forrige uke. Nå har de bedt om en «kort utsettelse», opplyser politiadvokat Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt til avisen.

Den 23 år gamle mannen har innrømt å ha drept og misbrukt studenten fra Bergen i august i år. Han er ikke blitt avhørt siden han deltok i en rekonstruksjon av drapet i oktober.

Saken er berammet til midten av februar neste år, og Skovly tror tidsplanen lar seg gjennomføre. Han mener etterforskningen vil være ferdig løpet av to ukers tid.

– Selv om saken for så vidt er i boks, venter vi på at de siste brikkene skal falle på plass. Vi venter blant annet på rapportene fra dem som undersøker siktedes bevegelser, og fra gruppen som gjennomgår basestasjoner og andre elektroniske spor. Dette regner vi med å få på plass i løpet av neste uke, sier politiadvokaten til Bergens Tidende.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Politiadvokat Yngve Skovly