Danielsen har tilstått at det var han som drepte og voldtok Anja Weløy Aarseth, men skal ha sin egen teori om hvorfor han tok livet av den 21-årige studenten fra Bergen på Aksla 28. august i fjor.

Det er en teori politiet overhodet ikke fester lit til.

Gjengmiljø

Etter det Sunnmørsposten erfarer vil Danielsen fortelle at drapet skjedde på bestilling fra den kriminelle gjengen Mara Salvatrucha (også kjent som MS-13).

Dette er et kriminelt gjengmiljø som ble grunnlagt i Los Angeles i USA tidlig på 1980-tallet.

Det er også på bakgrunn av denne forklaringa at Danielsen har valgt å skifte fornavn fra Steven til Paco.

Det er et navn som passer bedre til MS-13, der medlemmene som regel har bakgrunn fra latinamerikanske land, blant annet El Salvador, Honduras, Guatemala, Mexico samt andre land i Sentral-Amerika.

Følg smp.no på Facebook

Skal vitne om MS-13

Et av de første vitnene som skal i ilden under Aksla-saken er politibetjent Jan Erik Bresil ved Oslo politidistrikt. Han skal fortelle retten om sin kunnskap rundt MS-13.

– Uten empati

Flere personer Sunnmørsposten har vært i kontakt med, kan fortelle at gjerningsmannen vil fremstå totalt uten empati i retten.

– Det er en gjerningsmann som vil fremstå uten anger i retten, og uten evne til å ta inn over seg hva han har gjort, forteller flere kilder.

Sunnmørsposten er også kjent med at Danielsen ved flere anledninger har ønsket å få benytte seg av voldelige videospill med 18-års aldersgrense mens han har sittet fengslet i påvente av at rettssaken skal komme opp.

Les også: Alt om Aksla-saken

Personlighetsforstyrrelse

Det er, blant annet, med bakgrunn i mangelen på anger og faren for gjentakelse, at statsadvokat Nordheim med stor sannsynlighet kommer til å legge ned påstand om forvaring for Danielsen i retten.

Danielsen (24) kan dermed risikere å måtte tilbringe mer enn 21 år i fengsel for å ha voldtatt og drept Anja Weløy Aarseth.

Rettspsykiaterne Terje Tørrissen og Michael Setsaas observerte 24-åringen i fengsel i fjor høst. I november avla de sin sakkyndigrapport.

I denne heter det blant annet at Danielsen har en alvorlig personlighetsforstyrrelse, som delvis kan være utløst av langvarig rusbruk, får Bergens Tidende opplyst.

De sakkyndige mener dermed at det er fare for at Danielsen kan begå nye, alvorlige lovbrudd i fremtiden.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Vil be om forvaring

Statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim bekrefter at det skal mye til for at påtalemyndigheten ikke vil be om tidsubestemt straff i form av forvaring for Danielsen.

– Det vil bli lagt ned påstand om forvaring fra vår side. Tidligere forhold, samt den sakkyndige vurderingen fra rettspsykiaterne tilsier at tiltalte er en kandidat som oppfyller vilkårene for forvaringsstraff, sier Nordheim.

Danielsens forsvarer Per Herman Thori-Aamot ønsker ikke å kommentere saken før den kommer for reten.

Steven (Paco) Dan Danielsen (24) har erkjent at han tok livet av Anja Weløy Aarseth på Aksla 28. august i fjor. Han vil i retten lansere sine egne teorier om hvorfor han tok livet av studenten, teorier som politiet ikke setter sin lit til.