Du husker kanskje hobbyfiskeren som fikk bot for tre ulovlige teiner i Ellingsøyfjorden? Det er ikke nødvendigvis sikkert at teinene lå i politiets container ved Kystverket i Ålesund, da beslaget forsvant, ifølge regiondirektør Harald Tronstad ved Kystverket.

Det var i september i fjor at en hobbyfisker kjøpte seg tre splitter nye skotteteiner til en prislapp på 800 kroner per stykk. Kort tid senere dro han ut på Ellingsøyfjorden for å legge dem ut. Blåsene var merket med navn og telefonnummer, men under Fiskeridirektoratets tilsyn kom det fram at fluktåpningene ikke var korrekt.

Dermed ble hobbyfiskeren anmeldt og fikk en bot på 2400 kroner.

- Jeg var overbevist om at teinene var i forskriftsmessig stand, fortalte vedkommende til smp.no.

Hobbyfiskeren ville selv vurdere bevisene som var overlevert fra Fiskeridirektoratet til politiet.

Men da han tok kontakt, fikk han høre at politiet ikke kunne finne igjen teinene i sin nedlåste container.

- Ingen kan ha tatt teinene

Politiet i Ålesund oppbevarer teinebeslag i en container ved Kystverket i Ålesund.

- Det jeg kan si er at hans teiner på et eller annet vis har blitt med når vi skulle destruere andre teiner, sa politiadvokat Arnt-Erik Oust til smp.no i starten av april.

Oust sa videre at de som har ryddet i containeren trolig hadde tatt med seg feil, og at ingen kunne ha forsynt seg av beslaget.

- Noen kan ha tatt teinene

Flere har i ettertid kontaktet smp.no med observasjoner av teiner liggende på kaia ved siden av den låste containeren. Blant annet hevder hobbyfiskeren selv også at han har sett teiner ligge usikret på kaia i lengre tid etter beslaget.

Regiondirektør Harald Tronstad hos Kystverket i Ålesund har panoramautsikt fra kontorvinduet sitt.

- Vi har egentlig ingenting med dette å gjøre utenom at politiet har containeren på vårt område, starter Tronstad når smp.no ringer.

Ifølge regiondirektøren er det fire instanser som trekker teiner og kommer inn til kaia med dem.

- Både politiet, Kystvakta, Fiskeridirektoratet og Naturoppsynet kommer hit, sier Tronstad.

- Når de kommer inn, legges av og til teinene utenfor containeren, men stort sett er politiet kjapt på plass for å låse dem inn, forteller Tronstad.

Med unntak av et innbrudd for noen år siden, har Tronstad aldri registrert at noen har stjålet noe fra containeren, men sier at det kan være teoretisk mulig at uvedkommende kan ha tatt teinene før politiet har rukket å låse dem inn.

Politiet i Ålesund har tidligere fått kritikk for sine rutiner rundt beslag, men Tronstad hevder at rutinene rundt teinebeslag er gode.

- Det er snakk om minutter før politiet er på plass. Det tar aldri lang tid, hevder regiondirektøren.

Møtes i retten

Hobbyfiskeren skal møte til hovedforhandling 8. mai i Sunnmøre tingrett, på bakgrunn av at han fortsatt nekter å vedta boten.

Kjetil Gjøen er rettens formann.

Hobbyfiskeren har også meldt saken til Spesialenheten for politisaker.

Politiadvokat Arnt-Erik Oust er for tiden på ferie, og hadde ikke anledning til å kommentere denne saken da smp.no tok kontakt.