Clement Leroy kjører til Nordkapp fra Frankrike, og han baserer seg på privat overnatting. Da han tirsdag kveld hadde banket på ni dører i Skarbøvik fikk han sove i et pårørenderom i sykehjemmet.

Der takket han for husly med å holde en rivende sykkeloppvisning i avansert balansekunst.

Følgsmp.no på Facebook

Balansekunster

Sjelden mange beboere satt klar da det unge franske sykkelfantomet kom for å vise litt av hva han kan.

Han skal inneha verdensrekord i å sykle baklengs langs veien, men på stuegulvet på sykehjemmet viser han ball- og balansekunster.

Han kommer iført hjelm og sykkeldrakt, og setter seg på sykkelen som han holder i balanse med kun pedalene. Så kaster han seks baller ut i forsamlingen, og holder sykkelen oppe med bare en fot på en pedal.

Så ber han om å få tilbake ballene og han holder tre baller flygende i lufta mens sykkelen står like støtt selv om han ikke berører pedalene. Så kaster han opp fire baller, deretter fem baller.

Til slutt har han fått alle seks ballene tilbake til seg, og han holder alle seks flygende oppe i lufta mens han balanserer sykkelen med å sette føttene sine på framhjulet.

Lesflere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Beboer: – Kan føre seg

– Men det beste med ham er at han kan føre seg. Han har en fin oppførsel, sier beboeren på sykehjemmet som snakker engelsk med franskmannen om steder både i Canada og Frankrike der de begge er kjent.

Clement Leroy kjører bil til Nordkapp og sykkeltriksingen er hans måte å betale for soveplass på.

– Jeg bruker å treffe folk ute på gatene og får sette opp telt i hagene til folk. Her i Skarbøvik var første stedet der jeg måtte banke på dørene, forteller han.

<strong>Kan føre seg:</strong> Helgard Gustavsen gav Clement Leroy beste karakter. Her i intens samtale.Franske Clement Leroy underholdt beboerneFoto: Staale Wattøsw@smp.no Foto: Staale Wattø
<strong>Imponerende:</strong> Franske sykkelakrobat, Clement Leroy, ble beundret av beboerne på Skarbøvik sykehjem. De så med bergeistring på hvordan balansekunsten ble stadig mer avansert og til slutt trikset han med seks baller oppe i lufta samtidig. Foto: Staale Wattø