– Det er fantastisk å se at ting endelig begynner å falle på plass. Nå er det ikke mye som gjenstår, kan daglig leder ved Atlanterhavsparken, Tor Erik Standal, fortelle.

Etter at sikkerhetsgjerder og hvit sand til bunnen foran vinduene er kommet, er det ikke lenge igjen før man kan se selene boltre seg i parken.

– Vi håper å kunne åpne før skolens høstferie. Åpningsdato blir mest sannsynlig 24. september eller 1. oktober, sier han til Sunnmørsposten og legger til at han da inviterer til en spenstig åpning. Men han kan ikke love noe, i tilfelle det skulle oppstå et problem.

«Se hva jeg kan»: Se steinbiten få tannpuss

Observatorium

Standal kan fortelle at selparken i Ålesund vil bli så naturlig og bra som mulig for selene.

– Dette blir nok en av de beste selparkene i verden. Selene her får stor plass å boltre seg på sammenlignet med andre parker. Før i tida var selene inne, mens folk sto på utsiden og så inn. Nå er det omvendt. Selene er ute og vi inne, sier han.

Publikum skal kunne se på selene via et undervannsobservatorium, hvor det i går ble satt inn tre store vinduer.

Rutene er spesialbestilt fra Thailand og sendt med båt til Ålesund. De er på 6x1,5 meter.

– Etter vi har fylt silikon rundt vinduene og dette har tørket gjenstår det bare å fylle bassenget. Så kan selene flytte inn, smiler Standal.

Foreløpig er det planlagt at seks seler skal finne seg til rette i det splitternye anlegget.

– Det er ikke om å gjøre å ha for mange. Vi må ha full kontroll over alle og passe på at de finner seg til rette.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Ny dimensjon

– Hva betyr det for Atlanterhavsparken å få en selpark?

– Det er det største som har skjedd siden vi åpnet i 1998. Akvariet får en helt ny dimensjon, hevder den engasjerte Standal.

I parken er alt gjort på en mest mulig naturlig måte.

– Det ligger helt ved sjøen, så tømming og fylling foregår via rør som styres av flo og fjære. Alt arbeid i parken kommer til å bli gjort for hånd.