Det melder Nett.no, som er næringslivsportal for Sunnmøre og Nordfjord.

- Det er en bevisst strategi å ikke gjøre oss så eksponert mot olje-/offshore/supply-næringen, sier forretningfører Jon Ketil Gjørtz i Stiftelsen Kjell Holm til portalen.

Stiftelsen investeret i såkalte høyrenteobligasjoner i 2010-2011, som har vært en populær finansieringkilde for nordvestlandske offshorerederi.

Fra olje til eiendom

Gradvis er nå en del av de oljerelaterte obligasjonene solgt ut og erstattet med obligasjoner knyttet til andre bransjer.

Stiftelsen har også vridd en del investringerer fra lett omsettlige børsnotert aksjer over til eiendom, gjennom kjøp av aksjer i eiendomsselskaper. Det dreier seg om aksjer i selskaper som er opprettet for å eie ett bygg.

- Nå er vi rimelig fornøyd med balansen, sier Gjørtz til nett.no.

Gavmild

Stiftelsen Kjell Holms skal støtte og utvikle kulturelle og samfunnsgagnlige tiltak som i hovedsak er knyttet til stifterens fødeby Ålesund eller den freda gården Sandbu i Vågå.

I fjor ble siste rest av arven etter Kjell Holm overførst stiftelsen - 75 millioner kroner i aksjer, bankinnskudd, kontanter og fondsandeler.

Renteinntektene utgjør 15,7 millioner kroner og andre finansinntekter 34,3 millioner. Ved utgangen av 2013 hadde Stiftelsen Kjell Holm markedsbaserte aksjer for 129 millioner kroner og obligasjoner for 238 millioner.

Stiftelsen delte ut 30,9 millioner kroner i støtte ifjor.