En mann i 20-åra er pågrepet og siktet for drap etter funnet av en død person i et bolighus på Bigset i Hareid fredag ettermiddag. På en pressekonferanse klokka 11.50 bekreftet politiet at det er et drap, og at en person er siktet.

Politiet har ikke en sikker identifikasjon på avdøde på grunn av avdødes tilstand, men politiet har en formening om hvem den avdøde er. Pårørende er varslet og tatt hånd om av kriseteam.

Leiligheten der den drepte ble funnet tilhører en bekjent av både den avdøde og den siktede.

Den siktede, en mann i 20-årene, sitter nå i arresten på Ålesund politistasjon.

Ingar Bøen, fungerende politimester i Sunnmøre politidistrikt, bekrefter til Smp.no at mannen som er siktet er en etnisk nordmann bosatt på Sunnmøre, men ikke i Hareid eller Ulstein.

Han ble siktet for drapet i natt, etter at han ble pågrepet i en væpna aksjon på Valderøy i går.

Han har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer.

– Det er et spørsmål som først vil bli aktualiserte i forbindelse med det første avhøret. Vi håper at vi skal få begynne avhørene av siktede nå i ettermiddag. Først når de har kommet i gang, kan det eventuelt vær mulig for oss danne oss et bilde av hvilket motiv for ligger bak drapshandlingen, sier fungerende politimester Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt til smp.no.

Kjenner ikke motiv

Politiet opplyser at de har ingen teorier og kjenner heller ikke til noe motiv for drapet.

Etterforskningen av det bestialske drapet fortsetter med ufominsket styrke.

– De ni etterforskerne fra Kripos er nå i gang med sitt arbeid og i tillegg har altså 27 polititjenestemenn fra Sunnmøre politidistrikt jobbet med denne saken siden fredag ettermiddag. Det er ikke på noen måte snakk om å trappe ned ressursbruken foreløpig, understreker lensmann Odd Kulø ved Ulstein og Hareid lensmannskontor overfor smp.no.

Ikke sikker identifikajson

Politiet vil ikke kunne gjøre en sikker identifikasjon før analyser av enten fingeravtrykk, DNA-prøve eller tannavtrykk er gjort. Avdøde mangler flere kroppsdeler.

Åstedet har vært «fryst» siden i går. Bøen vet ikke om kroppsdelene befinner seg på åstedet, eller om de mangler. Han vet heller ikke om kroppsdelene ble fjernet før eller etter at mannen ble drept.

Åstedsgransking har startet, og politihund blir brukt til søk i området.

Etterlyser tips

Politiet understreker at det er særs viktig at ingen venter med å komme med tips de sitter inne med, selv om en ikke tror at tipsene er relevant. De som har tips kan kontakte politiet på telefon 02800.

Det var klokka 13.30 fredag ettermiddag at politiet fikk melding om at en mann var funnet død i en bolig på Bigset på Hareid.

Saken oppdateres.