23-åringen som er siktet for drapet på Sami Milhem i Hareid har tidligere stått tiltalt for å ha angrepet en person med kniv. Mannen som den gang var bosatt i Bodø, ble imidlertid frikjent på bakgrunn av nødverge.

Etter smp.no kjenner til, er 23-åringen ikke tidligere dømt for vold.

Han har tilstått det brutale drapet på 20-årige Milhem i politiavhør, men ikke tatt stilling til straffskyld. Han er foreløpig siktet for forsettlig drap.

Følg smp.no på Facebook

Utsatt for grov vold

Bakgrunnen for knivtiltalen var en voldsom krangel mellom 23-åringen og en mann i 20-åra som fant sted 12. april 2012.

23-åringen ble frikjent for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, etter at han stakk den andre mannen med kniv i halsen. Mannen ble ikke alvorlig skadet i knivstikkingen.

Den mer fysisk overlegne mannen ble dømt til fengsel i 90 dagers fengsel etter å ha gått løs på 23-åringen med knyttneveslag, halsgrep, spark - samt utskjelling og drapstrusler.

Dømt for tjuveri, narko og promillekjøring

I juni 2012 ble han dømt til betinget fengsel i 36 dager for å ha brutt seg inn og stjålet fra en privatbolig, kjøp og oppbevaring av narkotika, promillekjøring og for å ha hatt en slåsshanske - en såkalt «knokkelknuser».

Denne tiltalen var tirsdag ikke offentlig, ettersom politiet ventet på at den skal forkynnes for 23-åringen som sitter fengslet i Ålesund.

Ikke foreløpig obduksjonsrapport

Sunnmøre politidistrikt presiserer tirsdag at det ikke foreligger en foreløpig obduksjonsrapport.

Smp.no skrev at denne var klar mandag, men det korrekte er at familien mandag fikk vite de foreløpige resultatene fra obduksjonen.

En obduksjonsrapport vil først foreligge på et seinere tidspunkt, og politiet vil derfor ikke uttale seg om resultatene fra obduksjonen eller dødsårsak tirsdag.