Den 23 år gamle mannen fra Nordland som er siktet for å ha drept og partert Sami Milhem (20), har erkjent de faktiske forholdene rundt drapet og samtykket til varetektsfengsling. 20-åringen ble funnet død i en leilighet på Bigset i kommunen fredag 8. august.

– Vi er i ferd med å avslutte vitneavhørene. Vi avhører fortsatt siktede og antar at vi nærmer oss slutten av etterforskningen om en uke eller to, sier politiinspektør Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt til NTB torsdag.

23-åringen sitter fengslet i Bergen, og psykiaterne Per Børre Huseby og John Olav Roaldseter er oppnevnt som rettspsykiatere. De skal vurdere om den siktede er strafferettslig tilregnelig, et arbeid som ventelig vil ta flere uker.

– Vi begynner å få oversikt over hva som skjedde, men så lenge han ikke er ferdig avhørt, mangler vi en viktig brikke i puslespillet. Det er uproblematisk å avhøre ham. Vi gjør det fortløpende, sier Bøen.

Den siktede ble varetektsfengslet 11. august i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud av Sunnmøre tingrett i Ålesund.

Ferdig på åstedet

Politiet er ferdig med sitt arbeid på åstedet og konsentrerer seg nå om å systematisere, tolke og analysere materialet.

Den endelige obduksjonsrapporten er ikke ferdig.

– Vi har bare den foreløpige rapporten. Fra den har vi har gått ut med at dødsårsaken er oppgitt å være forblødning, sier Bøen.

Politiet ønsker også å få svar på om rusmidler var inne i bildet. Blant annet har de bedt om å få analysert om det er spor av amfetamin, men torsdag visste ikke politiinspektøren når resultatene fra disse prøvene vil foreligge.

Det er blant annet gjort funn i en container ved en dagligvarebutikk på Valderøya utenfor Ålesund. Siktede dro dit med hurtigbåt etter drapet og funnet ble gjort på øya tirsdag 12. august.

– Disse funnene kan fortsatt sies å være interessante. Men av hensyn til etterforskningen, ønsker jeg fortsatt ikke å kommentere om vi har funnet drapsvåpenet, sier Bøen.

Samtykker

I og med at den drapssiktede har samtykket til varetektsfengsling, regner Bøen med at han vil bli fengslet for fire nye uker når fengslingstiden utløper mandag 8. september.

Også da vil varetekten bli avgjort ved en kontorforretning i Sunnmøre tingrett i Ålesund, det vil si at siktede ikke møter i retten.

Politiinspektør Ingar Bøen regner med at aktor i saken blir førstestatsadvokat Jan Hoel.

Til nå har advokat Erling Flisnes fungert som forsvarer for 23-åringen, mens Jørund Knardal er bistandsadvokat for avdødes familie. (©NTB)