De to meglerfirmaene skal nemlig sammen stå for salget av Ulsmos nærmere 160 nye leiligheter på Volsdalsberga.

– For oss er det alltid viktig å tenke nytt, og stadig strekke oss litt lenger. Vi synes derfor det er vel verdt å forsøke å bruke to konkurrerende eiendomsmeglere til å stå for salget av det nye prosjektet på Volsdalsberga, sier administrerende direktør Ingerid Ulstein i Ulsmo.

Hun mener det er naturlig for Ulsmo å bruke to konkurrerende foretak til salget.

– Vi jobber også innenfor finans, og der er det ikke uvanlig å benytte seg av flere meglere ved ulike anledninger. At to eiendomsmeglere samarbeider på samme prosjekt har også skjedd andre steder i landet. Det vi har gjort er å se på de erfaringene som er høstet der, og så har vi sett på hva som skal til for at vi skal kunne lykkes - og hvordan vi kan bruke meglerapparatet for å skape nye muligheter for oss, forklarer Ulstein.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

Nyåret

Ulsmo har kjøpt den gamle slakteritomta på Volsdalsberga, og håper å begynne rivinga av det gamle slakteriet rett over nyttår.

– Vi avventer nå reguleringsplanen, men håper å få den godkjent før jul. Dersom det går i orden, vil rivinga starte over nyttår, sier medeier Vegard Ulstein i Ulsmo.

De første leilighetene kan stå ferdige høsten 2016.

– Det er et berettiget håp. Om det blir to eller flere byggetrinn har vi ennå ikke bestemt, men det kan ligge an til to nå, sier Ulstein.

Det er også vedtatt at Ålesund videregående skole skal flytte fra Volsdalsberga med tid og stunder.

– Det er jo sjølsagt en tomt vi også vil vurdere, om den blir lagt ut, sier Ulstein.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Spennende

Notar og Eiendomsmegler 1 ser fram til å jobbe på en litt annen måte enn de er vant til. Samarbeidet omfatter koordinert og lik markedsføring og tett dialog. I tillegg skal salgsprovisjonen deles likt.

– For det første er dette et svært spennende prosjekt. Jeg vil nesten påstå at det er ett av de råeste og best beliggende prosjektene vi har hatt i Ålesund – og kanskje på Sunnmøre som helhet. Videre blir det spennende å skulle samarbeide med Eiendomsmegler 1, der begge aktørene faktisk må hente ut det beste i både seg selv og i samarbeidet for å levere for kunden, sier Bjørnar Hoel i Notar.

Hoel får støtte av sin kollega Espen Johansen i Eiendomsmegler 1.

– Vi gleder oss til å komme i gang med arbeidet, spesielt ettersom det er en helt ny måte å jobbe på, sier han.

Følg smp.no på Facebook

Fri sikt

Prosjektet har fått navnet «Fri sikt».

– De cirka 160 leilighetene, i det som er kalt Fri Sikt Volsdalsberga, vil ligge veldig sentralt til på Volsdalsberga, med utsikt over Borgundfjorden og Sunnmørsalpene, forteller Ulstein.

Leilighetene vil komme i flere størrelser.

– Det gir muligheter for alle kjøpegrupper, fra førstegangsetablerere til dem som ønsker eksklusive toppleiligheter. Leilighetene vil ha fra ett til fire soverom, og fellenevnerne er moderne, funksjonelle og spennende løsninger. Utearealet vil bli oppbygd, med grøntområder, promenader og løsninger som er tilpasset beliggenheten ved sjøen, mener Ulstein.

Ulsmo har tidligere bygd 74 leiligheter i det som heter Øvre Volsdalsberga, på den gamle tomta til Sunnmøre og Romsdal billag. Det nye prosjektet blir dermed over dobbelt så stort.

Slik ser arkitektene i Niels Torp Arkitekter for seg at prosjektet på Volsdalsberga vil se ut.