Jubileumsfestivalen har vært litt mer beskjeden når det gjelder å legge beslag på gater og streder, men det er likevel mat  i lange baner noen dager framover nå.

Korsatunnelen har blitt matarena der blant annet Borgund videregående skole har en stor stand. Smaksprøvene av egenprodusert varmrøkt laks -  lekkert dandert og presentert, gikk unna lenge før festivalen ble høytidelig åpnet.

Eksotisk

Kortreist og lokal mat er absolutt i sentrum hos de mange som stiller på «Bondens marked».

Karoline Vike Bøe, Camilla Skorpen Kleppe og Maria Utseth Stave er elever på Ytre Herøy ungdomsskole, og alle tre syntes de filippinske grillspydene smakte helt utmerket.

Ungdomsmønstring

Sammen med en rekke andre ungdomsskoleelever fra Sunnmøre, hadde de takket ja til invitasjonen om å delta på fiskeflåtens ungdomsmønstring.

Tanken er at ungdommene skal få god innsikt i yrkesvalgene som byr seg i næringa.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Gla’jazz

Tradisjon har det etter hvert også blitt at det er fengende gla’jazz på åpningen - servert av Ålesund Dixie. Festivalgeneral Terje Devold fortalte i forbifarten at det hadde vært noen strømproblemer tidlig på morgenen, men da bodene åpnet var alt i sin skjønneste orden.

Alt skulle dermed ligge til rette for en fin festival med mye god mat og drikke. Her blir det olivenolje, ølbrygging, akevitt og litteratur i skjønn forening.