Lørdag 30. august skal politimester Jon Steven Hasseldal ledsage Prinsesse Astrid fru Ferner i forbindelse med hennes offisielle besøk til Ålesund. Hun kommer i anledning avdukingen av statuen av Joachim H. Rønneberg.

Siste oppdrag

- Det blir mitt siste oppdrag i Sunnmøre politidistrikt før jeg trer av for å begynne som politimester i Østfold 1. september, sier Hasseldal i en pressemelding.

Østfold politidistrikt har over 600 ansatte, omtrent 2,5 ganger flere enn Sunnmøre.

- Utfordringene i Østfold er andre enn de vi har her. Kriminaliteten er tyngre og mer omfattende, mens de beredskapsmessige utfordringene er mindre, sier Hasseldal.

Ifølge Hasseldal har Sunnmøre politidistrikt vært gjennom store endringer i årene han har vært politimester.

- Vi er styrket

- Det har gjort oss bedre i stand til å levere gode polititjenester til innbyggerne. Vi er styrket på alle våre hovedområder; forebygging, vakt- og beredskap, påtale, forvaltning og etterforskning, mener Hasseldal, som nå gleder seg til en avklaring på hvordan de nye politidistriktene vil se ut.

Vil ha ett distrikt i fylket med Nordfjord

Hasseldal tror det er mulig å tenke seg ett politidistrikt i Møre og Romsdal, helst med Nordfjord på lasset.

- Om det er stort nok og fremtidsrettet nok er spørsmålet. Det er uansett langt fra Ålesund til Trondheim. La oss håpe at regjeringen legger frem et forslag til ny distriktsstruktur denne høsten, slik at vi kan begynne arbeidet med å forme de nye distriktene. Det å leve i usikkerhet over tid er ikke ønskelig, sier politimesteren.

Intern avslutning

Torsdag hadde han avslutning med ledere, tillitsvalgte og administrasjon i Sunnmøre politidistrikt.

- Jeg vil benytte anledningen til å takke for et godt samarbeid, sier Hasseldal.

Fra og med mandag 1. september vil politiinspektør Ingar Bøen fungere som politimester til ny konstituert politimester er på plass. Stillingen vil bli lyst ut om kort tid.

- Jeg vil ønske Bøen lykke til som fungerende politimester. Til alle dere andre, lykke til i det videre arbeidet med å levere gode polititjenester for innbyggerne på Sunnmøre. Det har vi vært gode på og det er jeg sikker på dere vil være i fremtiden, sier Hasseldal i pressemeldinga.