– Når jeg tenker meg om er jeg glad for at jeg driver med politikk og ikke tegning, smiler Øyvind Korsberg (Frp) og prøver å forklare Ap-politikeren Else-May Botten hva oppgaven går ut på.

Se video øverst i saken!

Det er jo en uvanlig innrømmelse fra en politisk motstander. Representanten fra Møre og Romsdal får det hun ber om. Så er det å begynne på nytt.

Designer Seniordesigner Øyvind Gjerde Kamsvåg gir oppaver til politikerne fra Stortingets næringskomité.

Deler av næringskomiteen er i det kreative hjørnet i Ulstein Group.

Mens det ennå er sommerferie i Stortinget benytter de sjansen til å sette seg inn i den virkeligheten som næringslivet på disse kanter er opptatt av. De har fått høre at mer av forskningsmidlene bør kanaliseres til aktive bedrifter og til høyskolen og de har hørt hvor viktig kommunikasjonene er for samhandling i det maritime klusteret.

Skaperglede Tore Ulstein representerer både Ulstein Group og NHO.

Frigjøre krefter

Men nå er de utfordret på en annen arena. Seniordesigner Øyvind Gjerde Kamsvåg i Ulstein Group har gitt dem oppgaver som ikke alle er helt komfortable med. Men smilet og latteren er ikke langt unna når de politiske motstanderne får leke seg litt.

– Målet er å frigjøre de kreative kreftene, sier Kamsvåg, mens han veileder og støtter.

– Mangler politikere fantasi?

– Overhodet ikke, men det vil jo vise seg, sier Kamsvåg, som har æren av å ha satt de første strekene for X-Bow på papiret.

Om ikke lenge vil det seile hundre skip med den karakteristiske baugen på verdenshavene. Pål Farstad (V) er med på leken, og sier at slike besøk er avgjørende for stortingspolitikerne.

Kreativt Assosiasjoner med ord kan ende med så mangt, som en potet på påskeferie. Line Henriette Hjemdal (parlamentarisk leder for KrF på Stortinget fra Østfold), lar fantasien løpe fritt. Det gjør også Pål Farstad(V) (bak), som er en del av Mørebenken.

Lærer gleder seg

– Oppgavene vi har fått viser hvor viktig kreativitet har vært for Ulstein, og at det er dette som bringer bedriften videre, sier Farstad.

– Det gleder en gammel lærer å se et slikt engasjement, sier fylkesmann Lodve Solholm, som er møteleder for politikerne under sunnmørsbesøket.

– I min tid på Stortinget var jeg aldri med på noe slikt. Dette blir nok et besøk som de seint vil glemme, mener fylkesmannen.

Les også: – Må ha framdrift på ferjefri E39

Seniordesigner Øyvind Gjerde Kamsvåg (tv) fra Ulstein Group orienterer. Bak: Ole Bernt Trellevik (H), Marit Halleraker (sekretær), Jørund Rytman (Frp) og Geir Pollestad (Sp) (leder i Næringskomiteen).
Stortingets næringskomité på besøk hos Ulstein Group. Til venstre; fylkesmann Lodve Solholm og kommunikasjonssjef Lene Trude Solheim (bak til venstre).