GEIRANGER (smp.no): Tore Ulstein, president i NHO, var klar på at han ønsker seg bedre rammebetingelser for privateide bedrifter da NHOs Eierskapskonferanse ble innledet i Geiranger torsdag.

Det var særlig på fire områder han ønsker seg bedre rammebetingelser.

– Vi ønsker et mer moderne arbeidsliv og endringer i arbeidsmiljøloven, vi ønsker mer tilrettelegging for forskning og innovasjon og en styrking av skattefunnordningen. I tillegg er bedre samferdsel viktig. Og til slutt er bedre rammebetingelser innenfor skatteområdet viktig - og da særlig når det gjelder formuesskatten, sa Ulstein.

Den gode drift

Han vektla også at noe av det viktigste samfunnsansvaret en bedrift kan ta, er å drive bedriften på en bærekraftig måte.

– Det er god drift som kan skape solide og gode arbeidsplasser, understreket han.

På NHOs Eierskapskonferanse i Geiranger møter over 50 bedrifter både hverandre og politikere.

Temaet er rammevilkårene for privat eierskap i Norge. Både president i NHO, Tore Ulstein, og president i Norges Rederiforbund, Lars Peder Solstad er til stede. De vil ta opp utfordringer med innovasjon, lederskap og personlig eierskap i lokalsamfunnet, og formuesskatten vil blant annet bli diskutert.

Leder av NHO Eierforum, Heine Wang, mener det er avgjørende å sette søkelys på viktigheten av privat eierskap. Han er også gründer og administrerende direktør i NOKAS.

– Privat eierskap er veldig viktig for verdiskaping og arbeidsplasser i Norge, og spesielt i distriktene, sier han.

Les flere næringslivsnyheter her

Betydningen av privat eierskap

80 prosent av alle aktive aksjeselskaper med ansatte her i landet eies av privatpersoner.

– Vi tror også at privat eierskap er veldig langsiktig. Vi er derfor opptatt av å få gode rammebetingelser, og vi vil prøve å påvirke politikere av alle farger til å se viktigheten av privat eierskap, sier Wang.

Både Geir Pollestad (Sp), Gunnar A. Gundersen (H), Pål Farstad (V) og Line Henriette Hjemdal (KrF) fra Stortingets næringskomité vil være til stede og delta i debatten torsdag. Det vil også Harald T. Nesvik, parlamentarisk leder i Frp, og Truls Wickholm (Ap) fra finanskomiteen. De vil blant annet bli utfordret på hva de mener er god politikk for personlige eiere.

Følg smp.no på Facebook du også!

Gründere

Stig Remøy, gründer og eier av Olympic Shipping i Fosnavåg, vil sammen med Morten Jakhelln, 6. generasjonseier av Jakhellnkonsernet i Bodø, komme inn på rolla personlige eiere spiller for vekst og utvikling i lokalsamfunnet.

Kjersti og Finn Einar Kvamme fra Ricco Vero i Olden og Knut Slinning, eier av Juvet landskapshotell i Valldal, vil snakke om vekst og innovasjon.  Temaet godt styrearbeid og profesjonell ledelse vil også stå på agendaen