OSLO (smp.no): – Det er mange sterke kandidater til disse vervene i partiet. At vi har noe fra kysten i partiledelsen mener jeg er viktig. Det er ikke umulig at jeg kan være interessert, sier Else-May Botten til smp.no.

Klart for rokeringer

Aktuell i begge posisjoner

Følg smp.no på Facebook her

Tajiks Oslo-problem

Hadia Tajik er den som blir sett på som den mest opplagte kandidaten til nestledervervet i partiet. Hennes problem er at selv om hun er født og oppvokst i Rogaland, så er hun innvalgt på Stortinget fra Oslo. Og med partileder Jonas Gahr Støre fra samme by, skaper det utvilsomt problemer.Nå kan de se ut som at Ap-ledelsen er i ferd med å løse problemet. Ifølge Dagbladet åpner Gahr Støre for at partiet går tilbake til modellen med to nestledere. Det kan gi plass både til Tajik og noen fra Vestlandet, Trøndelag eller Nord-Norge. Ved at også partisekretærposten er ledig blir det også lettere å få kabalen til å gå opp i forhold til en lik fordeling mellom kjønnene. Begge de tidligere statsrådene Trond Giske og Rigmor Aaserud blir nå lansert som mulig nestleder og partisekretær.

Lanserer navn

Så gjenstår det å se om de får konkurranse fra Else-May Botten.– Jeg mener det er viktig at vi nå får fram navn fra hele landet. Så får vi kjøre en demokratisk prosess i partiet, så får vi se hvordan dette ender, sier Botten.