Politiet melder sent lørdag kveld at mannen er funnet i god behold.

Det har pågått en større leteaksjon etter en savnet mann i området ved Tunheimshornet i Vanylven natt til lørdag. Det bekrefter operasjonsleder Per Rimmen ved Sogn og Fjordane politidistrikt overfor smp.no tidlig lørdag formiddag.

Ifølge Rimmen skal søket foregå i et ganske bredt område, hvor det er bratt terreng enkelte steder. Redningsdykkere har søkt langs land i natt, etter at en mann ble meldt savnet klokka 02.18 natt til lørdag.

- Vi leter etter en mann som er savnet fra sin bopel, forteller Rimmen til smp.no.

Gjennom hele lørdag har det vært omfattende leteaktivtet etter mannen i 20-åra. Blant annet har Sea King-helikopter og politihelikopter, redningsskøyta Emma Dyvi og mannskaper fra Røde Kors deltatt i søket, uten resultat.

Terrenget i området er ulendt og det har vært vanskelig med søk fra helikopter på grunn av tett vegetasjon.

- Vil fortsette utover kvelden

- Søket vil fortsette utover kvelden så lenge det er lyst nok til det. Per nå fortsetter søket som tidligere, også med bruk av helikopter, opplyser Odd-Arve Solvåg, operatør ved Sogn og Fjordane politidistrikt, klokka 17.15.

Natt til søndag vil det være poster i terrenget hvor man holder utkikk etter den savnede. Disse vil være bemannet av Sivilforsvaret. Aktivt søk vil ikke starte opp igjen før forholdene tillater det.

- Når det blir for mørkt til å lete aktivt vil man stasjonere ut poster hvor det er mest aktuelt, før man eventuelt vil starte opp letearbeidet når det igjen blir lyst nok til det, opplyser operasjonsleder Nils Erik Eggen i Sogn og Fjordane politidistrikt.

- Disse postene vil bli bemannet av Sivilforsvarets FIG-gruppe (Fredsinnsatsgruppe), som er en veldig kjærkommen ressurs for politiet i slike situasjoner, forteller Eggen til smp.no.

Han opplyser også at klokka 20.35 så var mannen fortsatt ikke lokalisert, og oppmoder publikum i området til å sjekke uthus, fjøs, tomme bygninger og lignende. Politiet opplyser at den savnede er i midten av 20-åra, og har på seg kvit t-skjorte og grå arbeidsbukse/overall med svarte lapper på knærne.

Tidligere i dag kunne lensmann Tor Sæther i Vanylven fortelle at det var funnet noen gjenstander i terrenget, som politiet mener kan tilhøre den savnede.

SeaKing deltok

Redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen fortalte til smp.no ved 09.30-tiden at det akkurat var sendt ut SeaKing fra Florø. Helikopteret brukte varmesøkende kamera i en lengre periode.

Fortsatt deltar mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og redningsskøyta Emmy Dyvi i søkene etter mannen.

Emmy Dyvi søker i strandsonen med varmekamera opp mot land, får smp.no opplyst av Tom Kausanrød, som er om bord i redningsskøyta.

Gode søkeforhold

Brannvesenet ble dimmitert ved 09.45-tiden, forteller Lasse Rindal, brannsjef i Vanylven, til smp.no.

- Årsaken er at redningshelikopteret har kommet med varmesøkende kamera. Vi har hatt fem hunder i sving i natt. Aksjonen pågår mellom Syltefjorden og Fiskå, ved Tunheimshornet, sier Rindal.

Søkeforholdene er gode i området.

Til sammen 20-30 personer deltok i morgentimene.

Politiheliktoper

Operasjonsleder Per Rimmen sier ved 12.15-tiden at det nå settes inn et politihelikopter i søket.

- Når SeaKingen ikke lenger er ledig i området, er det ikke uvanlig at vi vil bruke politihelikopteret. Det brukes til stadighet i søk, men oftest nærmere sin hovedbase, sier Rimmen til smp.no.

Han er klar på at leiteaksjonen pågår med tilsvarende styrke som tidligere, og at man vil konsentrere seg om å leite i det samme området.

Lensmann Tor Sæther i Vanylven på stedet.
Tunheimshornet ligger ikke langt unna kommunesenteret Fiskå i Vanylven. På kartet er Fiskå merket av. Det pågår søk i området ned mot fylkesveg 61. Foto: GOOGLE MAPS
Foto: SMP-TIPSER
Foto: SMP-TIPSER