- Jeg har laget prototyper på skjærefjøler. De er inspirert av fjellene hjemme. Jeg fikk ideen da jeg så skjærefjøla stående langs kjøkkenbenken. Med trekanta fasong ser det litt finere ut når de står lagra sammen. som et fjellandskap.  De fikk en slags tilleggsfunksjon, forteller Runa Klock.

Skjærefjølene er laget av  ask og framstår i ubehandla heltre.

Nydelig materiale

-Tre har nydelige egenskaper og fungerer dessuten antibakterielt og selvrensende, forteller Klock som to ganger tidligere har vært på 100% Norway.

I fjor med skåler som hun hadde laget sammen med Marte Frøystad og i 2009 da hun stilte ut bord og teppe sammen med to andre.

Runa Klock er utdannet møbelsdesigner fra Kunsthøgskolen i Oslo og jobber altså mye innen produkter også.

- Jeg er interessert i mat og vi må betale prototypene sjøl, så det passer fint med skjærefjøler. Det er fint å få en mulighet til å stille ut og vise seg fram. Designmessa er perfekt for å knytte kontakter med nye produsenter, sier Klock som allerede har mange som sier de vil kjøpe. - Jeg mangler bare produsent, sier hun.

Ny skipsbro

Prosjektet "Ulstein Bridge Consept" er en fullstendig redesign av skipsbroen som vises på 100% Norway. Prosjektet er gjennomført av forskningsgruppen Ocean Industries Consept Lab, som holder til ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. På sikt kan disse snu opp ned på norsk og internasjonal skipsdesign.

Vokser med barnet

Stokke Steps blir også å se i London. Den er Permafrost som har designet den for Stokke i Ålesund.  Stolen er en modulbasert sittesystem som vokser med barnet. Den ble lansserti Euorpa og Nrod-Amerika tidligere i år og blir snart tilgjengelig over hele verden.