Domstolen regner med at bli ferdig med ankesaken etter Aksla-drapet på bare én dag, opplyser Frostating lagmannsrett. Retten settes etter planen i Ålesund tinghus klokka ni onsdag.

Smp.no følger rettssaken fra tinghuset i Ålesund

– Vil forklare seg

Forsvarer Per Herman Thori-Aamot, har fortalt at 24-åringen i utgangspunktet nå vil forklare seg. Ifølge framdriftsplanen fra lagmannsretten er det satt av 45 minutter til Danielsens forklaring før lunsj.

Forsvaret fører fire vitner. 24-åringens mormor, hans psykolog i fengselet og en kvinnelig Nav-ansatt som hjalp ham med behandling. I tillegg skal søsteren vitne.

Aktoratet ved statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim fører de to sakkyndige fra tingretten, rettspsykiater og spesialist i psykiatri Michael Setsaas og hans kollega Terje Tørrissen. Disse to vil også følge ankesaken slik de gjorde i tingretten.

Kun straffeutmåling

Det er kun en begrenset ankesak som skal føres for Frostating lagmannsrett. Det vil si at det kun er straffutmålingen som skal opp til vurdering.

En utvidet meddomsrett med disse tre fagdommerne og ytterligere fire meddommere skal ta stilling til spørsmålet om straffeutmålingen.

– Trenger langvarig behandling

I tingretten konkluderte de rettssakkyndige med at Danielsen led av dyssosial personlighetsforstyrrelse med narsissistiske trekk, at det var stor fare for at han kan begå nye voldshandlinger og at han trenger langvarig behandling.

Anja Weløy Aarseth (21) fra Bergen ble voldtatt og drept da hun var på joggetur på Aksla.