Skolens opprinnelse kan altså spores helt tilbake til 1864. I dag er den ikke bare særlig tradisjonsrik, men også spesiell i egenskap av et utdanningstilbud som sprer seg over musikk, dans og drama i tillegg til studiespesialisering og helsefag. Akkurat det kommer godt med når det skal feires.

Går du på Fagerlia videregående? Tag deg selv i bildet på Sunnmørsposten sin facebookside.

Fyller hverdagen

– For meg har miljøet her hatt alt å si for min musikalske utvikling. Vi får tross alt holde på med musikk nesten hver eneste dag, så det blir noe som fyller hele hverdagen, sier Fride Hjelle som går musikklinja. Hun var en av talentene som spilte på konserten, både i jazzband og som loopende soloartist med en låt av Jarle Bernhoft. Tidligere i år kom hun til landsfinalen i Ungdommens kulturmønstring, og en musikalsk karriere frister.

– Som andreklassing har jeg heldigvis litt tid enda til å bestemme meg, sier Fride, som tror at det unge musikkmiljøet i Ålesund har nytt godt av musikklinja i Fagerlia.

Den musikalske menyen inkluderte også Sigrid Raabe, artisten som allerede har rukket å skape seg et nasjonalt navn og blant annet spilte på Sommerfesten tidligere i år. Hun går også i tredjeklasse på Fagerlia – riktignok ikke på musikklinja. Ellers forlystet elevene seg med feiring hele dagen, med alt fra sandvolleyballturnering, quiz og fotball til turer i nærmiljøet.

Sigrid Raabe spiller på Fagerlia vgs sitt 150-årsjubileum. Foto: Bjørn Vatne