I strålende sommersol og varme ble de to grindløene på Aksla onsdag feiret og innviet av skolebarn-og barnehagebarn, en flokk pensjonister og arbeidslaget fra Aksla vel.

Det var bystyrerepresentant Kristin Krohn Devold som tok imot løene fra Arnstein Eide i Aksla Vel, og hun overrakte dem ett av de sjeldne Ålesunds-flaggene.

Løene skal brukes av de mange små og store turgåere som bruker Aksla sent og tidlig. De kan være ly for uvær eller et sted å spise nista. Selv om det er Ålesund kommune som eier dem, fikk alle i oppdrag å se etter at de alltid er i god stand. Byfjellet har mer og mer utviklet seg til å bli en stor park.

Den ene løa står like innenfor Fjellstua og den andre i kanten av den store plenen ved dammen oppfor Vannspringdalen.

De to løene er bygt av de mest solide trematerialer som kan brukes til noe slikt, og de koster mellom 600.000 og 700.000 kroner til sammen. Det er Rieber-firmaet som har spandert det meste og de ble takket både med ord og med klapping.

Det var bystyrerepresentant Kristin Krohn Devold som tok imot løene fra Arnstein Eide i Aksla Vel, og hun overrakte dem ett av de sjeldne Ålesunds-flaggene. Foto: Frode Kleiveland