Onsdag hadde kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen invitert høgskoler i Møre og Romsdal og trøndelagsfylkene, samt NTNU til et dialogmøte omkring framtidig struktur.

Hindret av tåke

Tåke hindret ministeren i å komme. Han improviserte derfor et ad hoc møte på Gardermoen med de som kom fra NTNU som heller ikke kom videre fra Gardermoen av samme årsak. Her var også noen fra fra Høgskolen i Sør-Trøndelag og Høgskolen i Volda som skulle med samme fly.

Ingen fra NTNU

I Molde tok statssekretær Bjørn Haugstad ledelsen over møtet med representanter fra høgskolene, men ingen fra NTNU. De satt i møte med kunnskapsministeren.

På gangen i Molde  satt de tillitsvalgte. De fikk ikke være med på selve dialogmøtet, men skulle få streffe departementet i et eget møte etterpå.

Må tenke nytt

- Det var et greit møte. Vi fikk vite at ingen kunne fortsette som før. Foretaksmodell er heller ikke  aktuelt, sier rektor Marianne Synnes ved Høgskolen i Ålesund.

Om det ikke ligger an til tvangsekteskap mellom utdanningsinstitusjonene, er det tegn som tyder på at det kan ligge an til en forlovelse mellom høgskolene ganske snart.

Sammenslåing

Høgskolen i Molde har ikke bestemt seg ennå. Rektor Harald Gammelsæter går for samarbeid mellom høgskolene i fylket, men det får han altså ikke lov til av Kunnskapsdepartementet.

Høgskolen i Ålesund ville også aller helst ha fortsatt som før. Sammenslåing med Molde er andrevalg, underbruk av NTNU et tredje. Dermed ligger det an til at det kan bli en forlovelse med de andre høgskolene i fylket ganske snart. Høgskolen i Volda har allerede signalisert at de vil slå seg sammen med de andre høgskolene i Møre og Romsdal.

1. november skal både høgskoler og NTNU ha sendt sine forslag til kunnskapsministeren.

Rektor Hallgeir Gammelsæter t.v. og statssekretær Bjørn Haugstad. Foto: Inger Otterlei