Etter en forsiktig tilnærming, så det ut til at de alle kom godt over ens. De pilte omkring nede i sjøvannet og stakk av og til snuten opp for å vurdere stoda.

Selene kom med bil direkte fra utlandet. De var i fin form selv etter den lange bilturen.

De to hannselene fra Leknes i Lofoten holder seg så langt borte fra folk som mulig, men de ble lokket med mat inn til området i bassenget der de fire nykommerne var.

Åpent onsdag

Så snart gjerdet rundt selbassenget er ferdig, skal folk flest få komme ned til dammen. Men uansett blir det offisiell åpning onsdag. Da kan folk også se inn i dammen gjennom store ruter i en underetasje.

Etter at de to første selene kom, har det vært mye omtale av dem i sosiale media landet rundt og i utlandet.

Hannselene er nærmest ville, opplyser akvariets folk. Men de fire hunnselene er godt kjent med folk. De har derimot ikke vært i sjøvann før.

Etter at papirarbeidet med Mattilsynet var ferdig, krøp selene ut av bilen som har kjørt fra Zürich og Augsburg, og gjennom gjerdet. De satte kursen rett mot sjøbassenget og ble der.

Det var litt nøling, men ikke mye, før de kom seg uti.

De to hannselene fra Lofoten er mørke, nærmest svarte. De fire hunnselene som kom torsdag, er lyse i fargen. Noen av dem ser ut som grønlandssel, men det er kystsel eller kobbe.

Den ene av dem har svarte brilleringer rundt øynene slik B-gjengen har.

Navn

Det foregår en konkurranse for hva hannselene skal hete, men de fire hunnselene har navn.

De to fra Augsburg heter Maike og Nele. De var først ut i bassenget. Den ene av de to fra den zoologiske hagen i Zürich heter Nunik, den andre har også navn.