Et utspill i Sunnmørsposten fra eier av Mostein Gruppen, Steinar Lausund vekker reaksjoner hos bystyrerepresentant Sindre Nakken.

Mostein Gruppen har tidligere signalisert interesse for tomta Ikea har sett seg ut på Moa, men i et intervju avviser Lausund at de vil være med på ei eventuell budrunde, slik Ålesund kommunale eiendom (ÅKE) ønsker:

- Vi blir ikke med på noen budrunde for å få pressa opp prisen på denne tomta. Vi er rett nok blitt kontakta av ÅKE med spørsmål om vi fortsatt er interesserte. Det er vi for så vidt, men ikke på bekostning av Ikea, heter det.

Begrunnelsen for dette er at Lausund mener Moa og Ålesund trenger Ikea.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

- Digernes ikke et alternativ

- Dersom Ikea i stedet legger det nye varehuset sitt til Digerneset i Skodje, vil det bety starten på ei utvatning av Moa som regionalt handelssenter, sier han – og det er dette med Digernes som får Nakken til å reagere.

- Digernes er ikke et mulig alternativ for Ikea. Selv om det nå skulle bli åpna for butikker med areal opp til 9.000 kvadratmeter der - noe som ikke er avklart, vil også dette være alt for lite for møbelgiganten. Dette burde Lausund vite, og jeg ønsker ikke at folk skal sitte med ei oppfatning av at politikerne MÅ selge tomta på Moa til en gitt pris for å unngå at Ikea velger Digernes, sier han.

Saka om salg eller ikke salg av tomta til Ikea skal opp i bystyret 2. oktober, og rådet fra ÅKE er ikke å selge nå, men heller legge tomta ut på det åpne markedet. Dette rådet støtter Nakken.

Følg smp.no på Facebook

Støtter budrunde-råd

- Jeg mener vi ikke kan gjøre noe anna, med bakgrunn i den økonomiske situasjonen kommunen er i. De takstene som foreligger, og som er på rundt 40 millioner kroner, er for øvrig basert på ei anna regulering enn det tomta har i dag, påpeker han.

– Frykter du at et eventuelt vedtak om full budrunde kan bli oppfatta av Ikea som for lita interesse fra kommunens side? At dette kan gjøre at de velger seg å etablere seg et anna sted i regionen?

- Jeg ser poenget. Likevel mener jeg altså at det ikke vil være riktig av oss, særlig fordi vi er i den økonomiske situasjonen vi er, å gjøre noe anna enn å selge denne tomta til høyest mulig pris, sier han.