– Nå må vi se på innholdet i avtalen når den kommer, men jeg vil si at den må inneholde ganske kraftige tiltak for å redusere utslippene av korte klimagasser raskt. Dette er drivhusgasser som bidrar til å øke temperaturen på kort sikt, sier nestleder Kari Elisabeth Kaski i Zero til NRK.

Hun sier manglende fremgang i de internasjonale klimaforhandlingene gjør at initiativer som den nye avtalen, er nødvendige for å få fortgang i å redusere utslippene.

Statoil er ett av flere oljeselskaper som har forpliktet seg til avtalen, som signeres og offentliggjøres under klimatoppmøtet i New York tirsdag. Selskapet skal nå begynne å måle utslippene for å undersøke hvor de kan redusere.

– Olje- og gassindustrien representerer kanskje 20 prosent av de totale metanutslippene. Dette er et frivillig partnerskap hvor vi skal lage målemetoder slik at vi vet hvor mye som slippes ut, og hvor utslippene kommer. Vi skal også ha læringsarenaer slik at vi kan lære av hverandre for å sette i gang best mulige tiltak, sier konsernsjef Helge Lund i Statoil.