De ansatte ble orientert under et møte på Optimar på Valderøya ved 12.30 tida.

- Det viktigste har vært å skape større potensiale for vekst i det internasjonale markedet. Fusjonen styrker konkurransekraften til OptimarStette A/S og gjør det mulig for oss å søke nye utfordringer og muligheter i nye markeder, sier Asbjørn Solevågseide, administrerende direktør i Optimar Giske AS.

Det nye selskapet OptimarStette AS mener de vil bli den ledende globale aktøren innenfor om bord-løsninger, og en ledende aktør på landbaserte løsninger med en samlet omsetning på rundt 500 millioner kroner. Selskapene mener de på denne måten får mulighet til videre vekst og økt salg internasjonalt.

Både Optimar og Stette har siden tidlig på 1970-tallet tilbudt automatiske løsninger for fiskeforedlingsutstyr for båter og landanlegg. Mer enn halvparten av den norske fiskeflåten har utstyr fra Optimar om bord, mens Stette er også en ledende leverandør til fiskeoppdrettsindustrien.

- For våre interessenter vil fusjonen ikke bare sørge for vanlig drift og service; for våre kunder gir den bedre tjenester og løsninger, mens våre ansatte får nye utfordringer og muligheter til personlig utvikling, også internasjonalt, sier Peder Stette som er administrerende direktør i Peter Stette AS i en pressemelding.