I sommer samlet paraglidere fra mange verdenshjørner seg i Geiranger, for å fly såkalt «acro». Dette innebærer luftige stunt og presisjonsflyging, og er noe av det vanskeligste som kan gjøres med en skjerm festet til ryggen.

Det var Luis «Mickey» Fonseca fra Ulsteinvik og Rolf Magne Fredriksen fra Kristiansund som startet dette for noen år siden da de samlet venner i paraglidermilljøet. Luis er selv instruktør i acro, og begge to har konkurrert i akrobatikkflyving i flere år.

Nytt av året var at det deltok flere med speedridere, en veldig liten skjerm som er en mellomting mellom en fallskjerm og en paraglider. Her flyves det ned fra fjellet i veldig stor hastighet, nært terrenget. Rolf Magne er selv speedriderpilot også.

Saken fortsetter under videovinduet

Nå har den svenske paraglideren Magnus Hjelm laget en film om oppholdet - den kan du se i videovinduet over.

- Ingenting slår Geiranger

Ekstremsportutøverne slo seg ned på Grande Hytte og camping, der eierne også la til rette for et landingssted.

– Været i en trang dal kan være vanskelig for paragliding, men værgudene spilte på lag med oss denne gangen. Mange av oss har vært rundt om i verden og flydd, men for meg personlig er det ingenting som slår Geiranger. Vi hadde piloter som kom og hadde sin første flytur her som gråt under landingen, sier Anders Crook, en av deltakerne.