ÅLESUND (smp.no): Sunnmøre politidistrikt meldte tirsdag morgen om en ammoniakklekkasje ved meieriet i Ålesund.

– Vi har hatt en lekkasje fra maskinrommet ved meieriet. Umiddelbart hadde vi liten og ingen kontroll med hvor mye som var lekket ut, men heldigvis var det gunstig vindretning, forteller operajonsleder John Kåre Flo ved Sunnmøre politidistrikt til smp.no.

Se bildene fra gasslekkasjen her

Minst ni personer er eksponert for den giftige gassen og ble brakt til sjukehus, ifølge politiet på stedet.

Personene blir grovrenset på stedet før de transporteres videre til sjukehus. Dette tar noe tid klokka 9.30, ble det opplyst at tre personer fortsatt var til rensing ved meieriet.

Framme på sjukehuset, må personene også renses - før de tas inn til behandling.

– Ingen kritisk skadd

Innsatsleder Erik Steen Mikalsen Foto: June R. Johansen

– To personer er påført ammoniakk direkte, mens de seks andre personene har pustet inn gassen, forteller innsatsleder Erik Steen Mikalsen til smp.no.

– Slik det ser ut nå, har alle mindre skader som følge av gasslekkasjen. Det er altså ingen av de skadde som har behov for intensivbehandling, sier AMK-lege Kristen Rasmussen til hjemmesidene til helseforetaket.

Video: Slik jobber nødetatene nå

Gasslekkasjen ble meldt til politiet klokka 08.05. Brannvesenet tok seg inn i bygningen og klokka 08.28 var lekkasjen lokalisert og stanset.

Klokka 09.30 opplyser politiet at bygget er ferdig sanert. Årsaken til at gasslekkasjen oppstod, er ikke kjent.

Lange køer

Innfartsvegen inn til Ålesund er stengt, noe som ga lange køer i området.

Meieriet i Ålesund ligger på sørsida av sentrum. Kart: smp.no

Også området rundt bygningene til meieriet var avsperret.  Flere andre bedrifter og bygninger i området ble evakuert.

Klokka 09.30 opplyser politiet at sperringene i sentrum blir opphevet. Vegen blir dermed åpen igjen for trafikk, og situasjonen til begynne å normalisere seg.

Innfartsvegen inn mot sentrum var en periode stengt og i mellomtiden ba politiet folk om å ikke kjøre vestover i byen.

Dette bildet er tatt få minutter etter meldingen om gasslekkasjen oppstod, og viser ansatte ved meieriet som mens nødetatene er på vei til stedet. Foto: Petter Sandvik
Brannvesenets folk tok seg inn i bygningen hvor gasslekkasjen oppstod. Lekkasjen ble meldt stanset 23 minutter etter at politiet ble varslet. Foto: June R. Johansen
Helseforetaket hadde en saneringsbil på stedet hvor de ble grovrenset. Deretter fikk de ny behandling i et telt ved sjukehuset, før de ble brakt inn til behandling. Foto: June R. Johansen