Noen har trippet byen rundt i flokk og følge, i høye hæler på brostein, på jakt etter en taxiholdeplass, uten å finne.

Da kan det være grunn til å lure:

– Hvor er det blitt av taxiholdeplassene i Ålesund sentrum?

– Det er et veldig godt spørsmål, sier John Breivik, daglig leder i Ålesund Taxi. I utgangspunktet er der én, og den er på Skateflukaia. Men så er der nå en midlertidig på St.Olavsplass. Og i helger og kveld er det en uformell holdeplass på «Fjortistorget». Dette skal deles på 75 drosjer i to drosjeselskap. Mangel på taxiholdeplass er et problem vi har tatt opp mange ganger, men på grunn av ombygginger i byen, har det vært manko på holdeplasser. Vi må ha flere, sier Breivik.

NB!

Men man bør ikke gå på den offisielle holdeplassen på Skateflukaia i helgene eller etter midnatt.

– Da bør man gå til «Fjortistorget» i Keiser Wilhelmsgte, eller sidegata øst for Statoilstasjonen. Der er nattholdeplassen, forklarer han.

Han mener at taxiselskapet over flere år har forsøkt å få kommunen til å skilte taxiholdeplass i Keiser Wilhelmsgate, uten å lykkes. Holdeplassen ved rådhuset forsvant under ombyggingen av rådhuset. Etterpå har Nordea hatt ombygging.

– Vi ønsker å få reetablert en holdeplass i dette området, sier Breivik.

Totalt må det være tre, og helst fire taxiholdeplasser i sentrum, mener han.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Handel

Tore Rekdal er skiltansvarlig i Ålesund kommune.

Han opplyser at det allerede er fattet vedtak om, og snart kommer opp skilt om taxiholdeplass ved Nordea-bygget i Notenesgata, mellom Rustibus og Bocca. Men i Keiser Wilhelmsgate er det ingen planer om å sette opp skilt for holdeplass.

– Hvorfor ikke?

– Da mister vi mange parkeringsplasser i sentrum, noe som rammer handlende og parkering. Nå blir det to permanente holdeplasser, med den på Skateflukaia og i Notenesgata, sier Rekdal.

Han utelukker likevel ikke at det kan være mulig å få til fortsatt holdeplass på St. Olavsplass og i sidegata til Keiser Wilhelmsgate, hvor Nelvik er.

John Breivik er daglig leder i Ålesund Taxi.