Allerede før klokka hadde slått tolv natt til søndag, hadde politiet vært ute og bedt festdeltagere på tre forskjellige adresser dempe seg. Ved alle tre adressene fulgte de politiet sitt pålegg.

Kl. 01.25 måtte polititet igjen dempe en fest. Denne var i Skarbøvika og politiet viste bort de som ikke bodde der. Tre av deltakerne røyket også hasj da politiet kom. De vil bli anmeldt for forholdet.

Kl. 01.00 i natt kom politiet over en 17 år gammel gutt kjørende på en uregistrert motorsykkel. Gutten ble stanset og foreldrene ble varslet. Gutten blir anmeldt.

Slo og sparket

Også flere legemsfornærmelser måtte politiet bryne seg på i natt. I Volda ble en mann slått og sparket av tre andre personer i Volda sentrum. Mannen ble fraktet til Volda sykehus, der han blir liggende til observasjon etter å ha fått lettere skader. Mennene som gjorde dette var kjenninger av mannen som ble slått og sparket.

Senere på kvelden traff politiet på de tre mistenkte, alle i 30-årene, og bortviste dem fra sentrum. Ifølge politiet er alle tre arbeidere ved skipsverft og fra Øst-Europa. Politiet har opprettet sak og vil nå etterforske hendelsen.

I Volda måtte politiet også hente en mann etter at han hadde slått til en annen, slik at sistnevnte måtte til lege og sy et kutt i ansiktet. Begge mennene var i 20-årene. Da politiet skulle hente den mistenkte, ble han kranglete og aggressiv. Dermed ble han tatt med til arresten for å sove av seg rusen.

Fikk for mye å drikke

I Ulsteinvik ble en kvinne i 30-årene tatt med til legevakt og senere lagt inn på Volda sykehus etter at hun var overstadig beruset og ikke kunne gjøre rede for seg. I Ålesund sentrum ble en mann i 30-årene bortvist fra sentrum etter at han kranglet og sjikanerte vaktene ved et utested. Han blir anmeldt for forholdet.

Sov ute

Politiet melder om at flere har benyttet seg av den milde temperaturen natt til søndag, til å sove utendørs.

- Langs fortau og oppganger har folk lagt seg til å sove etter nattens alkoholinntak. Disse har blitt vekket og bedt om å gå hjem, melder politiet.

På slutten av natten ble det også flere meldinger om høy musikk og festbråk. Politiet oppfordrer alle til å tenke på naboen når man har et hyggelig lag.