27-åringen, som er fra Øst-Europa og flyttet til Norge i 2002, er tiltalt for å ha drept Preben Mikael Dimmen (27) . Ifølge tiltalen sov Dimmen da 26-åringen slo ham med stor kraft i hodet med flaska. Dimmen blei sendt til sjukehus med omfattende hodeskader, men døde seinere samme dag, 29. oktober 2013. I tingretten ble tiltalte dømt til fengsel i 15 år.

Gjennom sin forklaring under ankesaken i Frostating lagmannsrett  i dag, sa 27-åringen at det var han som slo i hjel Dimmen.

- Jeg kom inn i leiligheta mi og fant avdøde i min egen seng. Hva som skjedde videre kan jeg ikke fortelle noe om. Jeg beklager på det sterkeste at jeg har tatt et menneskeliv og at avdøde aldri får feire jul sammen med familien sin igjen. Det var ikke meningen, men jeg stiller meg ansvarlig for det jeg har gjort, forklarte mannen, som opprinnelig er fra Øst-Europa.

Selv om han tar på seg ansvaret for drapet, vil han ikke dømmes etter tiltalen, som lyder på forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

- Det var en uaktsom handling som førte til at Dimmen døde, sa tiltalte, som slo Dimmen flere ganger i hodet med en whiskyflaske.

Det var en langvarig konflikt med samboer som var bakgrunn for handlingen. Selv om samboeren og tiltalte fortsatte og bo sammen, med sin to år gamle sønn, innledet hun et forhold til avdøde, som bodde i naboleiligheten.

Etter hendelsen meldte han selv fra om at Dimmen lå forslått i senga i leiligheten sin. Både tiltaltes eks-samboer og deres da to år gamle barn var til stede i leiligheten da drapet skal ha skjedd.

Tiltalte fortalte også at han hadde drukket en god del alkohol før drapet, og promillen mål flere timer etter drapet viste at han hadde 2,0 i promille.

Aktor, statsadvokat Jogeir Nogva, mente i tingretten at det faktum at tiltalte var full under handlingen, ikke er noen unnskyldning.

- Han skal dømmes som om han var edru, mente Nogva.

Det er satt av seks dager til ankesaken i lagmannsretten.