Onsdag ettermiddag ble det besluttet å evakuere et område under fjellpartiet Mannen i Romsdal. Området blir konstant overvåket av det interkommunale foretaket Åknes/Tafjord Beredskap IKS. Onsdag kveld var det fortsatt stor usikkerhet knyttet til når skredet vil utløses.

– Men når analysene viser at det kan være fare for husstander og infrastruktur, er vi trygge på at politiet gjør det riktige i denne situasjonen, sier ordføreren.

– Men det er snakk om både mennesker og dyr, så arbeidet er litt vanskeligere enn om det bare dreide seg om folk, sier pressekontakt Janne Marthe Viddal i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Nekter å flytte

To av dem som må evakuere, er Gunn Walstad Sogge og datteren Christina Sogge. De sier til Åndalsnes Avis at de føler de ikke har noe valg.

Mannen til Gunn, Jørgen Sogge, blir igjen for å passe på dyrene på gården. Han blir ikke alene i området, for Kent Engstrøm sier til avisa at han nekter å forlate huset sitt.

– Jeg flytter ikke. Da får politiet komme og bære meg vekk, sier Engstrøm – som har blitt bedt om å forlate boligen sin.

Politiet ønsker ikke å kommentere enkeltpersoners holdninger til evakueringen.

– Fokuset vårt er på å finne gode, praktiske ordninger inn mot frivillig evakuering av dem som det er ment skal evakueres, sier Viddal til NTB.

Var samlet til krisemøte

Rauma kommune vil bistå de berørte beboerne med midlertidig bosted. En hel kommune i beredskap gjør at kommunikasjonen må være god.

– Vi har hatt felles møte og konferert med de ulike partene tidligere i dag. Politiet, geologer, NVE, fylkesmannen i Møre og Romsdal og representanter for Rauma kommune var til stede, og vi har blitt enige om oppgavefordelingen, sier pressekontakt Janne Marthe Viddal i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.