Det mener fem bystyrerepresentanter i Ålesund.

De spør ordfører Bjørn Tømmerdal om han vil ta initiativ til at arbeidet med å innløse friområdet på Prinsen nå kan komme i gang. Saken bør etter deres mening behandles politisk i forkant eller i forbindelse med rulleringen av kommunens arealplan.

  • Hva mener du bør skje på Prinsen? Bruk kommentarfeltet !

Utbyggingspress

Det er Tore Johan Øvstebø (KrF), Steffen Falkevik (V), Kristin Krohn Devold (H), Sindre Nakken (A) og Anders Lindbeck (SV) som har signert interpellasjonen som vil komme opp i bystyremøtet i neste uke.

De fem understreker også at en slik politisk behandling må prioritere sikring av friområdet. Eventuelle boligutbyggere må vente til det er i orden og så tilpasse seg friområdet. Ikke omvendt.

Følg smp.no på Facebook

Politikerne forstår at også prinsenområdet blir utsatt for et visst utbyggingspress. Nettopp derfor mener de at det er viktig å sikre friområdene først.

De ønsker heller ikke at en eventuell bebyggelse skal komme så tett på friområdet at Prinsen blir oppfattet som en badeplass bare for nabolaget. Det trengs dessuten en stor parkeringsplass mellom bebyggelsen og friarealet slik at det ikke blir kaos på de fineste dagene.

Trenger nye areal

Bystyrerepresentantene viser til at turvegen langs Borgundfjorden fra Bogneset og østover har blitt en suksess. Når arealplanen nå skal rulleres, mener de at det er på tide å se etter nye friareal som kan sikres.

De mener at Prinsenområdet kanskje er det mest verdifulle friområdet i privat eie i hele Ålesund kommune.

– Vi vet også at dersom Prinsen kommer i kategorien «av vesentlig regional interesse», vil staten dekke det meste av kostnadene til innløsning og opparbeiding, skriver de i interpellasjonen.

Reagerte raskt

Da det ble kjent at familien Hofseth ikke lenger ønsket å drive Prinsen camping, var politikerne raskt på banen med ønske om at allmennheten måtte sikres tilgang til området. Daværende rådmann Olaug Flø Brekke la også etter kort tid fram et notat til formannskapet der det blant annet ble forsikret at strandsona fortsatt var regulert til friområde.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

I mars i fjor ble det kjent at Peab eiendomsutvikling hadde inngått et samarbeid med grunneierne for å bistå disse med videre utvikling av eiendommen.

Peab har også kommet med et innspill i forbindelse med rulleringen av planen der de foreslår boligbygging. Bjørnar Helland i Peab uttalte den gangen til Sunnmørsposten at de var fullstendig klar over de spesielle kvalitetene på  Prinsen og at de ville ta hensyn til det i den videre planleggingen.

30 millioner

Aps Sindre Nakken kommenterte innspillet med at utbyggerne hadde vært vel frimodige når det gjelder å bevege seg ned mot strandkanten.

Da Prinsen ble lagt ut for salg, antydet megleren en pris på rundt 30 millioner. For øvrig den samme summen som staten betalte for å sikre seg den private eiendommen på Huk i Olso. Og ifølge de fem interpellantene er Prinsen Ålesunds svar på Huk.