FROSTATING LAGMANNSRETT (smp.no):  Forsvarer Torgeir Langva i Ulstein-drapet ber om elleve års fengsel for mannen som drepte  Preben Dimmen i oktober i fjor.

Han mener det er en rekke forhold tilsier at det ikke dreier seg om et drap begått under «særdeles skjerpende omstendigheter».

– Ethvert drap er en gruoppvekkende handling, men i denne saken kan vi etter min mening ikke si at det er særdeles skjerpende omstendigheter, sa forsvarer Torgeir Langva under sin prosedyre i lagmannsretten.

I tingretten gikk forsvareren inn for at hans klient skulle dømmes etter «legemsbeskadigelse med døden til følge», som ville gitt en lavere straff.

– Denne gangen har juryen avsagt sin dom om forsettelig drap. Derfor er påstanden endret, sier Longva.

Longva mente i sin prosedyre at handlingen var gjort i affekt, og at lite tyder på at barnet som var til stede, var våken. Han mente også at det ikke er bevist at fornærmede hadde store smerter. Både han og aktor mener saken er blitt belyst på en god måte også i lagmannsretten.

Aktor i saken la tidligere fredag ned påstand om 16 års fengsel for 27-åringen, det samme som i tingretten.

Les også: Aktor vil ha skjerpet fengselsstraff

Sunnmøre tingrett dømte mannen til 15 års fengsel. Han har erkjent de faktiske forholdene, men anket straffeutmålingen. Tiltalte har angret dypt det som hendte og har erkjent og godtatt erstatningsspørsmålet.

Frostating lagmannsrett har denne uka slått fast at tiltalte er skyldig i å ha drept Preben Dimmen natt til 29. oktober i fjor.

Straffeutmålingen fra lagmannsretten blir trolig avsagt tirsdag.