Fredag ettermiddag blei det klart at Gerd Haagensen er oppnevnt som bistandsadvokat for foreldra til mannen som tirsdag blei funnet drept i ei leilighet i Spjelkavik.

- Så langt har vi kun hatt kontakt via telefon, og jeg kjenner foreløpig ikke saka – utover det som har kommet fram i media, sier Haagensen til smp.no.

- Jeg har imidlertid bedt om å få oversendt alle saksdokumenter, og regner med å få disse med det første, legger hun til.

På en pressekonferanse på politihuset tidligere fredag kom det fram at den foreløpig konklusjonen fra obduksjonsrapporten viser at dødsårsaken var vold.

- Dette er foreldra til den drepte også orientert om, og de gir uttrykk både for sjokk, men også for at det at han er utsatt for vold gjør sorga ekstra tung å bære, sier hun.

- Kan du si noe om hvordan foreldra beskriver sønnen sin?

- Dette - og anna må jeg få komme tilbake til. Både med hensyn til det jeg sa om at vi ikke har fått snakka så mye sammen ennå, men også av hensyn til politiet og deres arbeid, sier Haagensen.

Fire personer - tre menn og ei kvinne, er så langt sikta i saka: Alle fire for legemsbeskadigelse med døden til følge, mennene i tillegg også etter mordbrannparagrafen. Fengslingsmøter blei holdt torsdag og fredag, og alle fire er varetektsfengsla i fire uker - de to første i isolat.