Besøket er en del av «Afternoon tea»-tradisjonen, en engelsk skikk som kongeparet tok opp igjen i fjor. Det er ikke offentliggjort på forhånd hvem som deltar på besøket, men etter det smp.no kjenner til, skal det være fem personer fra Møre og Romsdal, deriblant altså den tidligere Ulstein-ordføreren.

– Vi har hatt et godt samarbeid med de ulike fylkesmennene som har kommet med forslag til hvem som bør inviteres. Dette er ildsjeler som ved å være involvert i kultur, idrett eller annet organisasjonsliv, er med som viktige bidragsytere i lokalsamfunnene, forteller assisterende kommunikasjonssjef ved slottet, Sven Gjeruldsen, til smp.no.

Om gode familieforhold

Asbjørn Flø sjøl er lettere målbudet over at han er invitert.

- Det har ikke heilt gått opp for meg, utover at jeg har bestilt flybillett, og jeg må innrømme at jeg sliter litt med hva jeg skal si. Det jeg vet er at jeg har lyst til å trekke fram de gode familieforholda. Hadde det ikke vært for velvilligheten hjemme hadde jeg ikke kunnet holde på med frivillig arbeid i ei slik utstrekning som jeg har gjort, sier han.

- Du sikter til kona di?

- Ja. Reidun heter hun. I september hadde vi vært gift i 60 år, forteller han.

Ja-menneske

Også når vi ber Asbjørn si litt om hva han har drevet med av frivillig arbeid opp gjennom, leiter han etter ord.

- Ikke fordi jeg ikke vet det, men det er så mye. Hvor skal jeg begynne? Jeg har vært politisk aktiv for Senterpartiet i ei årrekke, og var ordfører fra juli 1979 og ut 1987. Ellers har jeg vel vært med som frivillig stort sett alle steder lokalt der det har trengtes. Kan vi si det slik? Jeg er vel et ja-menneske, sier han og ler.

I tillegg til å hilse på kongeparet, vil Asbjørn og de andre deltakerne få møte prinsesse Astrid, fru Ferner, og de vil få omvisning på slottet.

- Jeg har med meg et barnebarn nedover, men under selve besøket er det visst bare jeg som får være med, forteller Asbjørn Flø. Frivillig i en mannsalder.

Les mer om fjorårets arrangement på slottet her (ekstern lenke)