Det har vært mye rot og styr rundt Sunnmørsbadet i Herøy. I en e-post til styreleder Bjørn Martin Aasen kommer det fram at nestleder Anders Almestad går på dagen fra styret.

Aasen sier til smp.no at han ikke ønsker å si noe som helst og henviser til ei pressemelding som er sendt ut.

- Årsaken til dette er at vi er inne i en prosess hvor det er viktig å holde tunga beint i munnen, sier Aasen.

Orienterte på e-post

Almestad fikk forespørsel fra Herøy kommune i august i år om å tre inn i styret sammen med to andre. Nå trekker han altså seg med umiddelbar virkning. Almestad er blant annet tidligere toppsjef i Rolls-Royce.

Slik innleder Almestad e-posten til styreleder Aasen:

«Det var tidligere avdekket overskridelser på prosjektet. På grunn av dette ble styret konstituert med hovedfokus på tilgjengelighet og kompetanse. Det var spesielt viktig at styrelederen hadde tilgjengelig tid og kompetanse til å følge opp prosjektet de neste månedene før ferdigstillelse. Selskapets vedtekter, etablert av aksjonærene i henhold til aksjeloven, ble fulgt i konstitueringen. I det videre arbeidet ble det avdekket signifikante overskridelser, underfinansiering og manglende styring. Flere styreutvalg ble etablert for å kunne jobbe hurtigere og med fokus. Dette avdekket flere kritiske forhold rundt avtaler, budsjetter og kostnader. Det nye styret har jobbet målrettet, strukturert og profesjonelt i denne korte hektiske perioden.»

Politisk drakamp

Almestad mener nå at aksjonærene har ført selskapet inn i en politisk drakamp, i stedet for å holde fokuset på selskapets store økonomiske utfordringer.

- Dette vanskeliggjør effektivt og profesjonelt styrearbeid. Det ønsker jeg ikke å være en del av, da min intensjon med å gå inn i styret utelukkende var å fokusere på selskapet og hjelpe det gjennom en vanskelig situasjon, skriver den avgåtte nestlederen.

Han mener at det er viktig at Sunnmørsbadet AS er så åpen som mulig for folket fordi Herøys befolkning er majoritetseier.

- Jeg stiller meg selvfølgelig til disposisjon for å bistå selskapet i en overgangsfase på de områdene som jeg har jobbet aktivt med i perioden, skriver Almestad.

Beklager

I pressemeldinga beklager styreleder Bjørn Martin Aasen sterkt at Almestad er kommet fram til denne konklusjonen.

Han har likevel ingen vanskeligheter med å forstå og respektere avgjørelsen.

- Almestad har de 2,5 ukene styret har vært i funksjon gjort et vesentlig arbeid med å avdekke kritiske forhold ved avtaler, budsjett, kostnader og finansiering. Han har også gitt et vesentlig bidrag ved reorganisering av styret sitt arbeid, sier Aasen.

Almestad sin avgang er også blitt gjort kjent overfor aksjonærene i Sunnmørsbadet.

Vi har foreløpig ikke kommet i kontakt med Anders Almestad for en kommentar.