De evakuerte gårdene ligger som mørklagte spøkelseshus under det enorme fjellpartiet. Aviser og fjernsynstasjoner har satt opp sine webkamera og rettet dem mot fjellpartiet.- Dette er ubehagelig, sier Bjørn Myrabø. Slekta hans kommer fra et småbruk like sør for områder man frykter kan bli rammet av steinmasser fra raset. - Folk flest forstår ikkeDet ble aldri snakket om fare for ras i dette fjellet da jeg var barn, sier Myrabø til Sunnmørsposten.

Han bor nå ved Åndalsnes, og vet at det verste scenariet kan føre til storflom ned mot Åndalsnes.- Jeg tror ikke folk flest forstår hvor stort det kan bli.Mannen står fortsatt

Øyvind Jørgensen fra Nord-Norge er på jobb ved Vågstranstunnelen, og har tatt turen til Mannen.- 120.000 m³ er mye, sier han og ser opp i den grå skodda. Det har regnet tett tidlig i ettermiddag, og en rekke små elver har svulmet opp  langs fjellsidene. Men Mannen står fortsatt.

Se direkte-sendingen fra fjellet her.

Geolog venter ikke Mannen-ras søndag

- Det vil trolig gå et par dager før fjellet Mannen raser ut, sier sjefgeolog Lars Harald Blikra. NVE frykter at evakueringen kan bli langvarig.

Geolog Lars Harald Blikra overvåker fjellområdet for det interkommunale selskapet Åknes/Tafjord Beredskap.

– Situasjonen er uforandret. Fjellet beveger seg med samme hastighet som tidligere, sier han til NTB ved 12-tiden søndag.

Bevegelsen er på 6-7 millimeter i døgnet. Blikra sier det vil gå et par dager før det ventede raset kommer. Om det kommer mye nedbør, kan det framskynde raset, men det har ikke kommet så store mengder at det har noen særlig betydning, ifølge Blikra.

Alle som bor i det rasutsatte området, er evakuert.

Norges vassdrags- og energidirektorat skal klokka 16 søndag møte Åknes/Tafjord Beredskap og Rauma kommune, melder NRK.

– Vi har stor forståelse for situasjonen til de evakuerte. De står øverst på vår agenda, for det er aldri kjekt å føle usikkerheten om hvorvidt bostedet deres kan bli ødelagt. Slik situasjonen er nå, kan de dessverre ikke flytte tilbake, sier regionsjef Brigt Samdal i NVE.

Direktoratet frykter at de evakuerte må holde seg borte fra hjemmene sine i lengre tid.

– Hvis vi eksempelvis går over i en streng kuldeperiode, kan vannet i fjellet fryse. Da kan vi få en innfrysing av fuktigheten som stabiliserer området, sier regionsjefen.