Fylkesveg 63 er stengt mellom Geiranger og Langvatn, tirsdag ettermiddag. Årsaken er et skred ved Oplenskedal, melder Sunnmøre politidistrikt.

– Vegen er stengt med bom både ved Langvatn og Oplenskedal. Det er like ved bommen på Oplenskedal at skredet har gått, forteller operasjonsleder Johan Arnt Overøye til smp.no.

– Vi vet ikke noe om størrelsen på det, men geolog, vegvesen og entreprenør er litt før klokka 13 på stedet for å vurdere om vegen kan åpnes, sier han.

Har du tips eller bilde fra trafikken? Kontakt oss på 95 400 400 eller 95400400@smp.no.

Sørpeskred

Ved vegtrafikksentralen legges det til at det er et sørpeskred - altså ei blanding av jord og stein, som har gått.

– Hvor bredt det er, vet jeg ikke, men det skal være omtrent en meter høgt. En geolog skal altså vurdere det, så det er vrient å si noe om når vegen kan åpnes, men kanskje til kvelden, sier vaktoperatør Per Meslo ved vegtrafikksentralen.

Politiet fikk melding om raset litt etter klokka 12.

Fylkesveg 63 er også stengt ved Berge i Eidsdal fra klokka 08.30 til 20.00, tirsdag. Dette fordi det skal utføres sikringsarbeid etter et ras mandag for ei uke siden: Fjellet sikres med sprøytebetong - et arbeid som ikke går an å kombinere med trafikk på vegen.

I tilknytning til sistnevnte har Fjord1 satt opp ferje mellom Hellesylt og Geiranger.

Klokka 22.00 tirsdag kveld var fortsatt ikke veien åpen. Veien er stengt inntil videre, ifølge Statens vegvesen.

Politiet meldar tidlig tirsdag ettermiddag om mye vatn over fylkesveg 60 ved Sve i Stranda.

Stengt i Nordfjord

Lengre sør i Sogn og Fjordane melder vegvesenet at fylkesveg 720 er stengt mellom Hjelle og Erdalen i Stryn på grunn av flom og fare for ras.

Det same gjelder for fylkesveg 724 mellom Sunde og Oldedalen og fylkesvegg 723 mellom Bødal og Loen.

Smp.no følgjer utviklinga