Det at regjeringa legger til rette for ei forsøksordning med statlig drift av sjukehjem fra neste år har resultert i et initativ fra Knut Magne Fylling (Frp), leder for Komite for helse og velferd.

Fylling ønsker at Ålesund skal søke om å få være med på ordninga, og med bakgrunn i dette har han bedt administrasjonen i Ålesund kommune legge fram ei sak om ordninga for komitéen.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

- Med den utfordrende økonomiske situasjonen kommunen er i, vil det å få tilført friske statlige midler til ett sjukehjem være ei velkommen håndsrekning. Her bør Ålesund kommune kjenne besøkelsestida si og sende inn en søknad, sier han.

- Når jeg kommer med initiativet nå, skyldes det både et ønske om å kunne være tidlig ute med en eventuell søknad, men også at jeg vet administrasjonen forbereder ei sak der det foreslås å avhjemle sjukeheimsplasser til fordel for bokollektivplasser igjen, for å spare penger.

- Det siste der er ikke noe jeg ønsker. Kommunen trenger flere bokollektivplasser, men ikke på bekostning av sjukeheimsplassene, sier han.

- Har du alt et konkret sjukehjem du kunne tenke deg kommunen søkte inn under ordninga?

- Nei.

- Er det sagt noe om hvor lenge denne forsøksordninga vil vare?

- Poenget er altså å få tilført sårt tiltrengte midler i ei tid der mye handler om kutt. Staten vil, på si side, få se hvor sjuk folk faktisk er i Ålesund før de får en sjukeheimsplass. Det mener jeg staten har godt av å se, sier han.

- Ser du noen negative sider dersom kommunen skulle få bli med på ei slik ordning med ett sjukehjem?

- Nei. Jeg kan ikke tro at det tilbudet som da vil bli gitt skulle være noe dårligere enn et kommunalt tilbud, sier Fylling.

Følg smp.no på Facebook