En hyttetur på Bjorli endte på sjukehus for en av deltakerne, da han ble skutt i magen med luftgevær, skriver lokalavisa Vigga på Dombås.

- Det er snakk om en guttegjeng fra Ålesund-traktene som har vært på en hyttetur på Bjorli. I vår logg ser det ut som det har vært en krangel, og en av deltakerne har avfyrt et luftvåpen mot en annen, forteller operasjonsleder Per Solberg i Gudbrandsdalen politidistrikt til smp.no.

Etter det Sunnmørsposten kjenner til ble vedkommende skutt tre ganger. Ett skudd i skuldra, ett i låret og ett i magen. Personen er søndag ettermiddag nylig ferdig operert på sjukehus, fordi en av kulene skal ha trengt seg inn i kroppen.

- Etter forholdene har personen det bra, opplyser en kilde til smp.no.

Ifølge lokalavisa Vigga var det ni kamerater på tur. Gjengen bodde på en hytte på Bjorli i Lesja kommune i Oppland.

Reiste hjem

Hendelsen skjedde lørdag morgen, men Gudbrandsdalen politidistrikt fikk ikke melding før klokka 19.15 samme kveld. Dette fordi Sunnmøre politidistrikt ble kontaktet først.

- Vedkommende hadde reist hjem etter hendelsen. I første omgang var det ikke snakk om store skader, men personen fikk smerter i magen senere, sier operasjonsleder Solberg, som understreker at bruk av luftvåpen ikke er ufarlig.

Nå blir det opprettet sak som vil bli etterforsket ved Lesja/Dovre lensmannskontor.

- Vi tar saken alvorlig, og det vil trolig bli startet etterforskning på mandag, sier Solberg.