Tiltalte kjørte en av to personbiler som frontkolliderte i en 60-sone ved Lora den 24. juni i fjor. Rettssaken i Nord-Gudbrandsdal tingrett ble ført ved kommunehuset i Lesja i slutten av oktober.

En eldre kvinne fra Trøndelag som satt i den andre bilen, mistet livet som følge av ulykken. Kvinnen satt i baksetet og brukte ikke bilbeltet under ulykken. Mannens hennes døde også på sjukehus få dager etterpå, men det er ikke slått fast at dødsfallet var en konsekvens av ulykken.

Les også: Innrømmer uaktsomhet - ikke bildrapLes også: Ålesundssjåfør i dødsulykke i Lesja

Retten mener bilen til den tiltalte rett før ulykken kom over på feil side av vegen. Sjåføren av den motgående bilen har forklart at hun bremset opp og la bilen over mot venstre for å unngå kollisjonen. Også den tiltalte har trolig svingt bilen inn i sitt kjørefelt igjen, hvor bilene frontkolliderte.

Den tiltalte mannen har ikke kunnet gi noe god forklaring på hvorfor han havnet over midtstripa, og mener han har fått en liten blackout eller duppet av. Retten har lagt til grunn den forklaringen, men påpeker at tiltalte ikke kan bebreides for dette.

Følg smp.no på Facebook

Mannen har hatt førerkort i 65 år uten kjøreuhell, og retten har ikke funnet noe ved tilstanden hans eller andre forhold som skulle tilsi at det var uaktsomt at han satte seg bak rattet.

Det ble fremmet erstatningskrav på drøyt 78.000 kroner på vegne av datteren og svigersønnen til den avdøde kvinnen. Ålesunderen ble også frikjent for erstatningsansvar, men har forklart i retten at han likevel ønsker å betale beløpet.