Barnebortføringssaken vakte stor oppmerksomhet både i thailandske og europeiske medier. Sunnmørsposten omtale saken i august i år. Kvinnen er bosatt i den thailandske badebyen Pattaya. Hun er nå gift og har et barn med en mann fra Sunnmøre. I tillegg har hun to døtre på seks og 11 år fra et tidligere ekteskap med en mann fra England.

Da han sist sommer valgte å reise til Thailand for at moren skulle få treffe døtrene sine, stakk hun av med dem. Sunnmørsmannen som hun nå er gift med var på det tidspunktet på jobb på sjøen.

Da han kom i land reiste han til Thailand for å bo hos kona og sønnen. Han skal ha vært uvitende om at han i det øyeblikket han møtte dem skulle bli involvert i et barnekidnappingsdrama. I flerre uker holdt de seg i skjul, helt til de ble pågrepet av thailandsk politi i en leilighet i Bangkok. Da pågripelse skjedde var sunnmørsmannen sammen med dem i leiligheten.Nå har det falt dom i saken. Den britiske barnefaren vinner på alle punkter. Dommen er gjengitt på bloggen "Behind the smiles" som drives av politisk redaktør i Drammens Tidende, Odd Myklebust.  I dommen heter det at denne saken ikke handler om hva voksne mennesker mener er rett for dem. Saken handler om hva som er best for barna.

I dokumentasjon fra britisk skole og barnevern heter det at de to jentene lever et stabilt og godt liv i England der de har sin familie og sine venner, og der de går på skole. Den britiske barnefaren tilkjennelse helt og fullt foreldreretten og den thailandske moren får kun lov å besøke barna en gang i året, gitt at barna selv ønsker besøk av henne.

Dommen blir betegnet som uvanlig i thailandsk rett, da det slås fast at det er hensynet til barnas beste som er det avgjørende,ikke hva som måtte være foreldrenes behov.Selv bortføringssaken kommer opp i en annen domstol senere. Om sunnmørsmannen som var tilstede da barna ble pågrepet av politiet vil bli dratt inn i den rettssaken er uklart. Da vi var i kontakt med den britiske barnefaren etter at han hadde fått døtrene sine tilbake, var han opprørt over den rollen han mente sunnmørsmannen hadde spilt i bortføringsdramaet.– Jeg synes litt synd på han. Det er ikke han som har gjort dette, men måten min ekskone oppfører seg på så tror jeg han har et problem, sa briten den gang til Sunnmørsposten.

Vi var også i kontakt med sunnmørsmannens familie. De kunne bekrefte at politiet på daværende tidspunkt mente at mannen ikke hadde gjort noe galt, og at han stod fritt til å reise hjem.