Styreleder Stein Kinserdal i Helse Møre og Romsdal fikk beskjed om at Astrid Eidsvik hadde sagt opp sin stilling som direktør for to timer siden, forteller han i et intervju med Sunnmørsposten.

Ifølge Kinserdal kom nyheten overraskende på ham, men han sier likevel at han har vært kjent med at direktør Eidsvik har vært under stort press.

- Eidsvik har gjort en stor jobb, både de siste tre årene under Helse Møre og Romsdal, men også under Helse Sunnmøre i en årrekke. Det er veldig beklagelig at hun trekker seg, sier Kinserdal.

- Blir sjukehussaken utsatt?

- Nei, vi satser på å fullføre prosessen som planlagt med styrevedtak for tomtevalg den 17. desember.

Blandet seg inn

- Hva har skjedd?

- Jeg har ikke fullstendig oversikt, men det har vært uoverenstemmelser i arbeidet med å få samkjørt innstillingene. Eidsvik har hatt et ønske om å fullføre og fremme innstillingen på selvstendig grunnlag før Helse Midt-Norge gir til kjenne om de er enig eller uenig.

- Eidsvik sin innstilling er levert til kvalitetssikring. Dermed er Helse Midt-Norge uenig i avgjørelsen av tomt?

- Det har ikke vært noe formelt samarbeid mellom Helse Midt--Norge og administrasjonen i Helse Møre og Romsdal i den sammenhengen hun opplever uenighet.

Statsråden blandet seg inn?

Helse Midt-Norge skal foreta sin styrebeslutning i saken den 18. desember, altså dagen etter Helse Møre og Romsdal.

- Har statsråd Høie blandet seg inn igjen?

- Nei, det tror jeg ikke, men jeg vet ikke alle detaljer.

Som kjent gikk Marte Styve Holte nylig på dagen som styreleder i Helse Midt-Norge på bakgrunn av overstyring i sak vedrørende direktør Trond M. Andersen. Dagen etter valgte også han å trekke seg på grunn av manglende tillit.

Styve Holte mente at Høie brøt prinsipper for god eierstyring da han og departementet blandet seg inn etter et varslingsbrev fra de ansatte vedrørende direktøren.

Til Ålesund

Stein Kinserdal kommer til Ålesund i morgen. Han skal snakke med administrasjonen og informere styret i Helse Møre og Romsdal.

- Vi er i en situasjon hvor det uansett instilling vil være uenighet i vurderingene, sier Kinserdal til smp.no.

Kinserdal bekrefter det smp.no har hørt fra flere kilder, at Eidsvik over lengre tid samtidig har følt et enormt press på grunn av knallharde økonomiske krav fra Helse Midt-Norge.