- Jeg må si at det er svært beklagelig at Helse Midt har stilt seg slik at man nå ser at den sjukehusdirektøren, som har håndtert saken best og sittet lengst, nå fratrer, sier en opprørt Oskar Grimstad til smp.no.

Han har selv sittet i styret i Helse Midt-Norge, og sier uoppfordret at han opplever dem langt i fra som feilfri.

- Hva mener du med det?

- Jeg vil ikke utdype akkurat det nå, men de har helt klart blandet seg for mye. Jeg hadde håpet at det regionale helseforetaket i større grad hadde akseptert prosessen, sier Grimstad, som kommer fra Hareid.

- Lagt føringer

Frp-politikeren mener at det er en uprofesjonalitet som nå kommer fram.

- Her har man tydeligvis lagt kraftige føringer. Da sier det noe om profesjonalitet og respekt for styret, og arbeidet Eidsvik skulle gjøre, mener Grimstad.

- På meg virker det som om føringene som har vært lagt mot Eidsvik har vært så direkte at man har kommet i en situasjon hvor man ikke har hatt noe valg. Dermed sier hun at hennes stilling og kompetanse ikke er respektert, sier Grimstad.

- Ikke fra regjeringa

- Er dette utelukkende et press fra Helse Midt-Norge, eller har departementet og regjeringa lagt et press på det regionale foretaket i saken?

- Dette er utelukkende et press fra Helse Midt-Norge. Helseministeren har på ingen måte vært inne i saken, og alle trodde at den foregikk på en skikkelig måte. Det har dessverre ikke vært slik. Det ser vi nå når det hardner til, tordner Frp-politikeren.

Grimstad mener at det er tydelig at Helse Midt-Norge har ønsket å kjøre en lik innstilling til styrevedtak når det gjelder tomtevalg.

- Alt tyder på at de nok en gang har skutt seg selv i foten, sier stortingspolitikeren, som i dag er medlem i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.